У Львівській та Одеській області затримали наркокур’єрів, які намагались збути 6 кг PVP-солей через пошту

11.06.2024 11:50   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Одещині та Львівщині прикордонники затримали наркокур’єрів, які намагались перевезти 6 кг PVP-сіллю. В Ізмаїлі та Львові затримали двох наркоділків, які збували наркотики через поштомати та закладки. Синтетичний наркотик міг потрапити через державний кордон України до інших країн.

Про це повідомили у пресслужбі ДПСУ.

В Ізмаїлі оперативники Держприкордонслужби разом із поліцією затримали 35-річну жінку, яка отримала з поштомата логістичної компанії посилку з наркотиками. У ній була картонна коробка з понад 1 кг PVP-солі.

Також, завдяки інформації від Ізмаїльського прикордонного загону, їхні львівські колеги затримали ще одного наркоділка у Львові. Уродженець Львівщини 1995 року народження організував схему збуту наркотиків через поштові відправлення та закладки у Львівській області.

Загалом правоохоронці вилучили понад 6 кг наркотичних речовин. Серед вилученого – наркотичні солі, канабіс, амфетамін, пігулки наркотичної дії тощо. Вартість цих наркотиків на чорному ринку перевищує 3 млн гривень.

За цими фактами ГУ НП в Одеській та Львівській областях розпочали кримінальні провадження за ч.3 ст. 307 КК України "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів". Наркоділків затримали, а процесуальне керівництво здійснюють Ізмаїльська та Галицька окружні прокуратури.

За цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Наразі перевіряється можливість причетності організатора цієї діяльності до контрабанди наркотиків через державний кордон України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews