Фонд держмайна України продав на аукціоні недобудовану адмінбудівлю у Кам'янці-Бузькій за 2,6 млн грн

20.06.2024 18:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Регіональне відділення Фонду держмайна України продало на аукціоні у четвер, 20 червня, недобудовані адмінприміщення у Кам'янці-Бузькій. Будівлю продали майже втричі дорожче від початкової вартості.

Про це йдеться на сайті Prozorro.Продажі, пише LVIV.Media.

Недобудована триповерхова адміністративна будівля площею майже 500 кв.м розташована на вул. Шевченка, 45 у Кам’янці-Бузькій. Будівлю на продаж виставило регіональне відділення Фонду держмайна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях. Стартова ціна становила — 710 тис. 585 грн, а придбали її на торгах за 2 млн 600 тис. грн.

В аукціоні взяли участь четверо учасників, а переможцем став підприємець Мар'ян Шп'єх, який запропонував найбільшу суму — 2 млн 600 тис. грн. Під час торгів він активно підіймав ставку на кожному раунді, зокрема початкова його ставка була 1 млн 121 тис. грн.

У коментарі LVIV.MEDIA він заявив, що поки немає чітких намірів щодо цієї будівлі. Ще про це не думав. Подумаємо — будемо щось робити.”, — сказав Мар'ян Шп'єх.

За даними аналітичної системи YouControl, ФОП Мар'ян Шп'єх зареєстрував понад 6 років тому у Кам'янці-Бузькій. Він займається торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами.

Як повідомив LVIV.MEDIA начальник регіональне відділення Фонду держмайна Микола Іщук, що балансоутримувачем цієї будівлі є Головне управління держземагентства у Львівській області, яке погодилося продати своє майно. Відділення Фонду держмайна відповідало лише за технічну організацію самого аукціону.

“Якщо це майно стояло багато років руйнувалося, то отримати інвестицію в державний бюджет — це завжди корисно. Якщо це майно почне працювати, то на його базі створять робочі місця, і як показує практика, що гривні інвестиції до держбюджету потім повертаються податками. Це не лише інвестиція з продажу. Кожне майно, яке має власника, воно розвивається і є збереженим”, — пояснив Микола Іщук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews