Фонд держмайна продасть недобудований завод російського олігарха на Львівщині

10.07.2024 08:35   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Підприємство «Аерок», що випускає газобетонні вироби, внесли до переліку об’єктів великої приватизації.

Кабінет міністрів України у вівторок, 9 липня, включив націоналізований ТОВ «Аерок» до переліку об’єктів великої приватизації. Фонд держмайна готується оцінити його і виставити на відкриті торги, повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль.

ТОВ «Аерок» – це одне з найбільших в Україні підприємств, що випускає газобетонні вироби. Його потужності розташовані у Київській області (Обухів і Березань), а ще один недобудований завод – у Стрию на Львівщині. Інвестиції в будівництво заводу на Стрийщині мали становити 18 млн євро.

Підприємство передане в управління ФДМУ рішенням Вищого антикорупційного суду в 2023 році. До того «Аерок» через «Групу ЛСР» (РФ) належав підсанкційному російському олігарху Андрію Молчанову.

Із корпоративних прав ТОВ «Аерок», за словами Віталія Коваля, успішно зняли арешти. Найближчим часом Фонд держмайна проведе аукціонну комісію і запропонує стартову ціни та умови продажу активу. Раніше повідомлялося, що ТОВ «Аерок» можуть оцінити у приблизно 960 млн грн. Підприємство виставлять на аукціон в системі Прозорро. Продажі.

ФДМУ також готує до продажу «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат», що з 2006 року розробляє Вовчанське титано-цирконове родовище в Дніпропетровській області. Його передали в управління ФДМУ рішенням Вищого антикорупційного суду в 2023 році. До того підприємство належало російському мільярдеру Михайлові Шелкову.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews