Суд арештував майно львівської адвокатки Богдани Москви

18.07.2024 13:25   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Івано-Франківський міський суд арештував нерухоме майно львівської адвокатки та тещі експрокурора Ростислава Ільницького Богдани Москви. Зокрема, квартиру та земельну ділянку. Жінку підозрюють в сприянні військовозобов'язаним в ухиленні від мобілізації.

Про це першим повідомило видання Lviv.media. Ухвалу суду також оприлюднили на Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд наклав арешт із забороною відчуження та розпорядження на земельну ділянку площею 0,0583 га та квартиру загальною площею 33,5 кв. м з коморою в підвалі площею 5,0 кв.м. Ця ухвала може бути оскаржена в апеляційному суді.

55-річну адвокатку Богдану Москву, яка є тещею експрокурора Ростислава Ільницького, підозрюють в допомозі військовозобов'язаним в ухиленні від мобілізації. За інформацією правоохоронців, адвокатка діяла у складі групи, до якої залучила посадовців медичних закладів та МСЕК регіону, а також службовців ТЦК та СП Львівщини.

Вартість послуг становила до 12 тис. доларів США з особи. Загалом вони встигли "заробити" майже 500 тисяч доларів. "Схема" діяла на території Львівської та Івано-Франківської областей.

"Правоохоронці затримали організаторку схеми під час одержання першої частини грошей у розмірі 3 500 доларів США. При обшуках у фігурантки в ручній сумочці виявили майже 1,5 млн в гривневому еквіваленті", – повідомляли у СБУ.

Жінці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання — вісім років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також під час обшуку у помешканні підозрюваної викрили її зятя — експрокурора Ростислава Ільницького, який майже рік перебував у розшуку за підозрою в підробці документів.

8 липня Богдана Москва вийшла із СІЗО під заставу у розмірі двох мільйонів гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews