На Львівщині виявили підроблені банкноти на 54 тисячі доларів

30.08.2024 07:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині правоохоронці виявили автомобіль із захованими підробленими банкнотами на загальну суму 54 тисячі доларів США. Машина була припаркована на узбіччі дороги "Львів — Шегині".

Про це повідомили в БЕБ у Львівській області.

Під час проведення огляду легкового авто "Toyota" детективи БЕБ виявили та вилучили документи: свідоцтво про реєстрацію ТЗ, страхові документи, довіреності, листи, рахунки, фактури, банківські чеки.

"Крім того, у внутрішній конструкції під важелем перемикання автоматичної коробки передач виявлено приховану іноземну валюту з ознаками підробки. Детективи Бюро вилучили банкноти номіналом 50 та 100 доларів США на суму 54 тисячі", — ідеться у повідомленні.

За цим фактом розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання — позбавлення волі на сім років.

Правоохоронці досліджують обставини перевезення підробленої іноземної валюти та встановлюють коло осіб, причетних до незаконної діяльності. Призначили також низку судових експертиз.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews