У центрі Львова відремонтували та зробили доступною зупинку на вулиці Університетській

08.10.2024 08:53   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові відремонтували та зробили доступною для людей на кріслах колісних зупинку громадського транспорту біля університету імені Івана Франка. Там ще потрібно виконати незначні роботи, втім від сьогодні зупинка працює у звичному режимі.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

На зупинці провели поточний ремонт тротуару та підняли посадкову платформу, аби пасажири на кріслах колісних могли без сторонньої допомоги потрапити в салон. Також поклали тактильну плитку і зробили пониження на пішохідних переходах поруч.

"Роботи тривали приблизно місяць. Тут постелили приблизно 400 м2 нової тротуарної плитки, посадкову платформу підняли на 20 см. Також змонтували два павільйони за спонсорські кошти. Також тут встановили п'ять лунок для посадки дерев, яких раніше не було. Дерева теж висадять за спонсорські кошти, приблизно через два тижні", – каже в. о. начальника відділу житлового господарства Галицької районної адміністрації Павло Гаврилюк.

Також роботи з облаштування безбар’єрного простору тривають на зупинці на вулиці Литвиненка. А на вулиці Мечникова, навпроти Личаківського кладовища, будують нову доступну зупинку. Загалом у Львівській МТГ, за даними мерії, на сьогодні доступними або частково доступними є майже 75% зупинок.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews