У Львові підприємці вимагають зупинити будівництво пішохідного бульвару на проспекті Чорновола та не зносити МАФи (ФОТО)

10.10.2024 10:12   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Зранку, 10 жовтня, у Львові під стіни Ратуші прийшли підприємці. Вони із плакатами пікетують міську раду з вимогою зупинити будівництво пішохідного бульвару на проспекті Чорновола та не зносити МАФи. Вони також закликають місто скеровувати кошти на ЗСУ, а не на нові будівництва.

null
Фото Tvoemisto

Про це пише Tvoemisto.

Пікетувальники вигукували «Садовий, не нищи малий бізнес», «Зубач, виходь», «гроші на ЗСУ, а не на перебудови», а на плакатах людей були надписи «Зубач знищує», «Я втрачаю бізнес» тощо. Мовиться про заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, якого чекали біля входу в Ратушу. Натомість до пікетувальників вийшов керуючий справами виконавчого комітету ЛМР Євген Бойко. 

null
Фото Tvoemisto

«Ми, підприємці малих магазинів на проспекті Чорновола, висловлюємо стурбованість вашим рішенням про знесення наших магазинів для створення пішохідного проспекту. У часи війни, коли економіка країни стикається з великими викликами, витрати на облаштування бульвару є недоцільними. Наші магазини підтримують багато родин, місцеву економіку та створюють робочі місця. Багато з нас мають дітей, які служать у Збройних Силах України, і активно волонтерять. Знищення малого бізнесу завдасть серйозної шкоди громаді Львова. В умовах війни недопустимо витрачати кошти на бруківку, коли їх слід спрямувати на відновлення домівок постраждалих і забезпечення армії», – мовиться в повідомленні підприємців.

null
Фото Tvoemisto

Напередодні виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про затвердження концепції капітального ремонту частини проспекту Чорновола — від кільця на проспекті В. Чорновола до вул. Варшавської.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews