Фахівці «Львівгазу» виявили 233 крадіжки

31.07.2017 10:00   Джерело: dailylviv.com
Опубліковано : Тарас Жак

Від початку року працівники ПАТ «Львівгаз» зафіксували 233 факти незаконного споживання блакитного палива. Серед них – 41 врізка до діючої системи газорозподілу, що не лише незаконно, а й небезпечно для оточуючих і може призвести до трагічних наслідків, - пише dailylviv.com.

Для того, аби не платити за блакитне паливо, деякі споживачі Львівщини вдаються до різноманітних махінацій: втручаються в роботу газового лічильника, щоб він «крутився» повільніше, організовують незаконні врізки в газопровід, а також самовільно підключають газове обладнання або ж відновлюють газопостачання. Окрім порушення закону, споживачі наражають на небезпеку не лише себе, а й оточуючих людей, бо усі виявлені самовільні втручання у газову мережу здійснені з грубим порушенням правил безпеки систем газопостачання України.

Читайте також

Поліціянти затримали на Львівщині наркоторговців
У парку в білий день на подружжя напав невідомий і порізав чоловіка
У Львові раніше судимий чоловік зірвав золотий ланцюжок з жінки

Дуже часто у місцях несанкціонованих врізок у газопроводи виявляються витоки природного газу, а це може призвести навіть до вибуху. Адже усі роботи по підключенню газу мають право проводити виключно кваліфіковані фахівці.

Директор фз безпеки ПАТ «Львівгаз» Володимир Бойко розповів: «Бажання зекономити насправді грає злий жарт із недобросівсними споживачами. Крадіжки газу обійдуться набагато дорожче, аніж обліковане споживання блакитного палива. Як результат порушник заплатить за неврахований газ в розмірі граничної норми споживання, а крадіжка газу – взагалі кримінальна відповідальність. За сім місяців поточного року «горе-споживачам» вже нараховано до сплати 5 582 984,49 гривень».

Відтак, ПАТ «Львівгаз» застерігає споживачів від таких вкрай небезпечних дій, аби крадіжка газу не стала фатальною. Про це повідомили в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: dailylviv.com