Як у Львові проходила Формула 1 (Фото)

16.09.2017 17:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

В 2015 році в місті Львові була відновлена традиція проведення автомобільних перегонів статусу Гран-прі, історія яких розпочалась ще в далекі 1930-ті. Перші перегони в Львові були започатковані в 1930 році. Етап був частиною міжнародної серії Гран-прі, попередника Формули-1.

До речі ідея львівської траси для перегонів виникла в 1927 році, а це на два роки раніше, ніж у Монако, проте перші змагання пройшли на рік пізніше ніж у Монако, а саме в 1930 р.    

Переглядаючи світлини з Leopolis Grand Prix міжвоєнного періоду можна сказати, що вони дуже нагадують Формулу 1 і нічим не поступаються атмосфері на Французькій Рів’єрі.

Читайте також

Львівська виставка у 1894 році (Фото)
Стрий на старих світлинах
Величний інтер’єр Підгорецького замку (Фото)

Перші змагання стартували 8 вересня 1930 року. Це були кільцеві перегони по вулицях міста Львова. Через форму траси на мапі її назвали «Львівський трикутник» (траса пролягала вулицями Вітовського, площею І. Франка, Стрийською, Героїв Майдану).

Головною відмінністю траси Львова від траси в Монако було те, що значна її площа була покрита трамвайною колією.

Змагання були дуже схожі на кільцеві перегонів міськими вулицями Гран-прі Монако (Монте-Карло), які стартували лише роком раніше.

В 1931 перегони у Львові отримали  міжнародний статус, і з  1932 року отримали назву Гран-прі Львова. Перегони проводили чотири рази з 1930 по 1933 роки включно. В 1934 році вони були скасовані через кризу в економіці та світовій політиці і не були відновлені аж до 2015 року.

Протягом міжвоєнного періоду в Гран-прі Львова взяли участь зірки світового масштабу Формули 1,  а це (Німеччина: Ганс Штук i Рудольф Карачіолла, Франції: П'єр Вейрон й Анет Роз-Ітьє, Італії: Ренато Балестреро та Вікторія Орсіні, Австрії: Максиміліан Хардег i Ганс Чайкоф, Чехії: Бруно Сойка та Ян Кубічек.

Цього року змагання з Гран-прі в Львовові проходили в червні, було зареєстровано близько 374 учасника та 189 автомобілів з 9 країн та 42 автоклубів.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null
null

Джерело фото: https://www.geocaching.com, http://www.nac.gov.pl/


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews