Новий повстанський роман «Троща» презентував у Львові Василь Шкляр

Історію, яка лягла в основу книги, знайшов на Тернопільщині.

16.09.2017 18:30   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

Сьогодні, 16 вересня, у межах Форуму видавців відомий український письменник Василь Шкляр презентував у Львові новий повстанський роман «Троща», пише - Вголос.
За словами автора, «Троща» написана на документальній основі. Він використав родинні архіви упівців та спогади, зокрема поспілкувався із сотенним УПА Мирославом Симчичем.
Новий роман Василя Шкляра "Троща"
«Книга розповідає про важкий період боротьби УПА, коли вона вже припинила широкомасштабну діяльність та змушена була відійти у підпілля. Основною темою роману є тема зради, - зазначив письменник. - Історію, яка лягла в основу книги, знайшов на Тернопільщині, у місцевості де колись вороги влаштували облаву на упівців».
Василь Шкляр додав, що роман розпочинається із того, як бандерівець, що відсидів 20 років у радянських таборах, повертається в Україну. Там дізнається, що його товариш з УПА, що загинув на його очах у 1947 році, виявляється, вижив та перейшов на бік радянської армії. «Я кажу, що це зрада, яку не можна виправдати, але можна по-своєму зрозуміти», - резюмував автор книги.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос