Київська компанія платитиме ₴1,35 млн в місяць за оренду duty free у львівському аеропорту

У міжнародному аеропорту «Львів» з’явиться третя крамниця duty free

11.10.2017 17:29   Джерело: Zaxid.net
Опубліковано : Патрік Скеля

Київська компанія «МК Фінанс» перемогла у торгах на право оренди магазину формату duty free у міжнародному аеропорту «Львів», запропонувавши 1,35 млн грн в місяць за крамницю площею 375 м2. Про це 10 жовтня повідомила прес-служба аеропорту, пише - Zaxid.net.

Читайте також

Ryanair зайде в аеропорт «Львів» в березні 2018 року

Загалом у торгах взяли участь 9 компаній, а фінальна вартість оренди зросла майже у десять разів, порівняно зі стартовою.

«Початковий розмір орендної плати склав 157 820, 33 грн. без ПДВ за базовий місяць оренди – серпень 2017. Після проведення торгів орендна плата зросла до 1 350 000,00 грн. без ПДВ. Переможцем конкурсу стала компанія – ТОВ «МК Фінанс» (1 350 000,00 грн. без ПДВ)», - сказано у повідомленні прес-служби аеропорту.

Загалом орендна плата за право вести торгівлю у приміщенні аеропорту розподіляється між власне аеропортом і ФДМУ як власником будівлі у пропорції 30% на 70%. Тобто безпосередньо аеропорт отримуватиме від цієї угоди 405 тис. грн в місяць.

Варто зауважити, що ТОВ «МК Фінанс», яке запропонувало найвищу ціну оренди, раніше не займалося безмитною торгівлею в аеропортах. Заснована у 2012 році ТОВ «МК Фінанс» належить киянці Тетяні Стахновій. До вересня 2016 року головним видом діяльності компанії були юридичні консультації та представництво інтересів клієнтів у судах. Згодом, згідно з даними бізнес-пошукової системи YouControl, компанія перекваліфікувалася на діяльність ресторанів та надання послуг мобільного харчування. Керівником ТОВ «МК Фінанс» є Сергій Масюк. Ані Сергій Масюк, ані Тетяна Стахнова не є публічними людьми, тому додаткової інформації про них практично немає.

Натомість донецька компанія ПП «ПАВО Груп», яка запропонувала на торгах 10 жовтня лише на 50 тис. грн менше, ніж «МК Фінанс», уже є оператором одного магазину duty free у львівському аеропорту – два роки тому ця компанія запропонувала 1,15 млн грн в місяць за оренду крамниці суттєво меншої площі у 130 м2. Ця сума оренди і досі залишається рекордною у Львові з огляду на вартість квадратного метра.

У львівському аеропорту працює ще один магазин duty free – «Baltona», офіційним власником якого є ТОВ «Флемінго Дьюті Фрі Україна». Цей магазин почав працювати одночасно із відкриттям аеропорту у 2012 році, він має значно більшу площу, ніж «ПАВО Груп» чи «МК Фінанс», – 860 м2. Проте ТОВ «Флемінго Дьюті Фрі Україна» платить значно меншу орендну плату – у 2015 році вона складала близько 200 тис. грн в місяць (скільки платить «Baltona» у 2017 році оперативно дізнатись не вдалося).

Цікаво, що «Флемінго Дьюті Фрі Україна» також брала участь у торгах, однак її пропозиція не увійшла навіть до трьох найпривабливіших.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zaxid.net