Грибовицька трагедія: «цапом-відбувайлом» намагаються зробити працівників ЛКП (Відео)

18.11.2017 15:28   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

У Грибовицькій трагедії цапом-відбувайлом намагаються зробити працівників ЛКП «Збиранка». Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів адвокат Андрій Шніцар, пише - Вголос.

Читайте також

Грибовицьке сміттєзвалище рекультивовуватимуть по 30 євро за квадратний метр
Представники Посольства Японії відвідали полігон твердих побутових відходів у Грибовичах
Можливу причетність Садового до Грибовицької трагедії розслідують в Тернополі

«У Грибовицькій трагедії цапом-відбувайлом намагаються зробити працівників ЛКП, натомість про неправомірні і стратегічно хибні дії працівників ДСНС у Львівській області слідство воліє мовчати», – зазначив він.

Експертиза вважає, що були певні порушення нормативно-правових актів щодо захоронення сміття, проте цілком можливо, що обвал сміття стався також і через тиск води: «Друга експертиза, екологічна, була щодо питань, які стосувалися саме полігону сміттєзвалища Збиранки. В цій експертизі були дані відповіді щодо законності дій працівників ЛКП «Збиранка». Там є формулювання, що експертиза вважає, що були певні порушення нормативно-правових актів щодо захоронення цього сміття. Однак, експерт в своїй експертизі також згадав, що, можливо, унаслідок того, що було вилито велику кількість води, відповідно посилився тиск газу і самої води всередині тіла полігону» За словами адвоката, справа може затягнутися на довгий період, адже діюче законодавство не передбачає строку розгляду кримінальних справ.

«Насправді є дві справи, одна з них є в Жовківському районному суді, інша – в Галицькому. Також триває розслідування щодо можливих незаконних дій ДСНС. На жаль, діюче законодавство не передбачає строку розгляду кримінальних справ. Вони визначаються як «розумні строки». Для цього визначають кількість осіб, яких потрібно допитати, матеріали, які є в справі, завантаженість судів…Потихенько воно рухається, але, на жаль, не так швидко, якби ми хотіли», - пояснив Андрій Шніцар.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос