Львівський аеропорт отримає нових лоукостів

10.12.2017 09:30   Джерело: BusinessUA
Опубліковано : Патрік Скеля

Гендиректор Львівського аеропорту також повідомила, що плани, які були в ірландського лоукостера Ryanair, вже починають реалізовувати інші, наприклад, угорська Wizz Air, пише - BusinessUA.

Читайте також

Між Львовом і Брно можуть запустити пряме авіасполучення
Київська компанія платитиме ₴1,35 млн в місяць за оренду duty free у львівському аеропорту
Львівський аеропорт набув ще однієї ознаки європейського

Керівництво аеропорту «Львів» заявляє про намір залучити в 2018 році ще дві авіакомпанії. Крім того, ведуться переговори з британським лоукостером easyJet та однією з іспанських авіакомпаній.

Про це розповіла генеральний директор аеропорту Тетяна Романовська, передає ЦТС. Керівник підприємства не уточнила, чи є саме британський і неназваний іспанський перевізники тими авіакомпаніями, які можуть почати польоти до Львова наступного року. В контексті досягнення мільйонного пасажиропотоку аеропортом, вона зазначила, що тепер повітряна гавань буде цікава для топ-авіакомпаній, таких як Qatar Airways, KLM, AirFrance, Emirates. «На сьогодні з аеропортом співпрацює 25 авіакомпаній (включаючи чартери), наступного року ми плануємо залучити ще як мінімум двох перевізників», - сказала Романовська. Далі вона додала: «Наш аеропорт зараз більше орієнтований на Європу, але наступного року ми додамо акценти ще й на Азію».

Також гендиректор Львівського аеропорту повідомила, що зараз припинені переговори з Ryanair, а плани, які були в ірландського лоукостера, вже починають реалізовувати інші, наприклад, угорська Wizz Air, яка буде літати зі Львова до Лондона. «Ведемо переговори з іспанською компанією, з англійським еasyJet, який думає над тим, щоб відкрити рейси в три британських міста», - додала Романовська, уточнивши, що поки все ж твердо можна говорити лише про співпрацю з Wizz Air.

Зазначимо, що зараз до України виконує сезонні рейси іспанська низькотарифна авіакомпанія Vueling, яка літає в аеропорт Київ (Жуляни). Раніше повідомлялося, що польський аеропорт Радом близький до завершення переговорів з британським лоукостером easyJet. До недавнього часу єдиною авіакомпанією, яка літала в Радом, була SprintAir. У червні 2016 року SprintAir почала літати з Радома до Львова. 29 жовтня авіакомпанія виконала останній рейс зі Львова. Ще раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян висловлював надію на те, що easyJet почне працювати в Україні в 2018 році.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: BusinessUA