У Львові патрульні врятували самотнього дідуся, який ледь не згорів у квартирі на 14-му поверсі (Відео)

08.02.2018 08:38   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

Вчора, 7 лютого, вночі на вулиці Науковій, 29, на 14 поверсі сталася пожежа. 69-річний чоловік, у якого нещодавно стався інсульт, поставив обігрівальний пристрій надто близько до покривала, що й зумовило пожежу.

Читайте також

Пожежа в приміщенні колишнього «Винзаводу» у Львові
У Львові згоріло приміщення «Сбербанку» Росії (Відео)

На щастя, чотирьом львівським патрульним таки вдалося врятувати дідуся від загибелі, пише - Вголос.

Прес-служба Патрульної поліції Львівщини повідомляє, що близько 1 години ночі два екіпажі патрульних, зокрема командирський екіпаж Франківського району на чолі з командиром роти Олегом Грецом та патрульні Іван Форостяк, Максим Мусатов та Олексій Левкут прибули на місце події через 3 хвилини після отриманого виклику. 

«Піднявшись на 14 поверх, через сильну задимленість вони не бачили одне одного. Там патрульні почули крики про допомогу. Присівши на підлогу, взявшись одне за одного інспектори почали витягувати з палаючої квартири власника. Вони побачили серед диму його руку і почали тягнути. Оскільки патрульні не мали спеціальних масок, їм доводилося вибігати на загальний балкон і дихати у певні проміжки часу. Але розуміючи, що час йде на секунди, не встигали нормально перевести дихання і далі бігли рятувати чоловіка», – зазначають правоохоронці.

 

Командир роти 4 батальйону Олег Грец, який уночі прибув на допомогу, розповідає, що правоохоронці намагалися подбати про власну безпеку, аби не отруїтися і таким чином не мати змоги врятувати чоловіка.

«Ніхто про жодні подяки не думав – лише порятунок. Дякуємо небайдужим сусідам, які нас орієнтували хто ще в якій квартирі може бути», – каже поліцейський.

«За лічені хвилини його вдалося витягнути на балкон, аби він віддихався. У 69-річного чоловіка були опіки і важке дихання. Він був при свідомості, сказав, що живе сам. Нещодавно у нього був інсульт. У квартирі був обігрівальний пристрій, який стояв близько до покривала, що зайнялося. Водночас прибули працівники ДСНС і патрульні їх скерували у квартири поруч із палаючою, де є мешканці. Потім вузькими сходами патрульні знесли до медиків потерпілого, якого у супроводі родича відвезли до лікарні», – повідомляє прес-служба Патрульної поліції.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос