На реставрацію унікальних фресок Гарнізонного храму жінка пожертвувала 100 тисяч

12.02.2018 17:33   Джерело: Львівський портал
Опубліковано : Патрік Скеля

Львів’янка пожертувала 100 тис. грн на реставрацію фресок Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив настоятель храму о.Степан Сус, пише - Львівський портал.

Читайте також

У Львові юнак викрав церковний одяг з храму, в якому прощаються із загиблими бійцями АТО

«В пам’ять про свого сина Олександра Врабеля, матір пожертвувала 100 000 грн. на реставрацію фресок Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла Львівської архиєпархії УГКЦ.  Олександр Врабель народився 17 березня 1969 року у Львові в сім’ї Олександра та Тамари. Закінчив Львівську музичну школу імені Соломії Крушельницької та Львівську національну музичну академію імені М. Лисенка. Трагічно загинув 28 вересня 2013 року, перебуваючи в Канаді. Олександр Врабель відвідував богослужіння у Гарнізонному храмі з дня його відкриття, мріяв про відновлення фресок та й надалі турбується про храм у такий спосіб. Спочиває на Личаківському кладовищі», – написав о. Степан Сус.

Нагадаємо, що костел єзуїтів був споруджений у 1610–1630 роках італійським архітектором єзуїтського ордену Джакомо Бріано. Це перша пам’ятка архітектури стилю бароко у Львові. У радянські часи костел використовували як книгосховище. У 2010 році Львівська міська рада передала храм у власність курії Львівської архиєпархії УГКЦ. Зараз храмом опікуються капелани центру військового капеланства.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівський портал