Поляки реставруватимуть фігури левів та відремонтують Цвинтар орлят у Львові

18.03.2018 22:30   Джерело: Варіанти
Опубліковано : Патрік Скеля

Початок робіт на Цвинтарі орлят планується у другій половині квітня, але згоди на це в України ще не отримали.

Читайте також

Садовий назвав нічний вибух на Меморіалі орлят планованою провокацією

Міністерство культури і національної спадщини Польщі також планує «реставрувати фігури левів, які у грудні 2015 року встановили на їхньому початковому місці, де вони знаходилися від 1970-х років», пишуть - Варіанти.

Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на Міністерство культури і національної спадщини Польщі.

Обсяг майбутніх робіт «випливає зі стану цвинтаря, погіршення якого було підтверджено під час детально вивчення фахівцями міністерства технічного стану цвинтаря наприкінці 2017 – на початку 2018 років».

«Під час робіт виправлять пошкодження та очистять бетонні елементи окремих могил, замінять тріснуті могильні плити та відремонтують стіни навколо цвинтаря. Роботи будуть охоплювати ремонт та заміну наявних об'єктів» – йдеться у повідомленні міністерства.

«У зв'язку із цим, 16 лютого 2018 року Міністерство культури та національної спадщини звернулося до української сторони про згоду на початок ремонтних робіт. Ми чекаємо на відповідь щодо цієї справи» – зазначається у повідомленні.

За словами відомства, початок капітального ремонту Меморіалу львівських орлят запланований на другу половину квітня. Нагадаємо, в листопаді виповнюється 100 років початку українсько-польської війни.

Національні дружини виявили ініціативу з охорони меморіалу «Львівських орлят», що є частиною Личаківського кладовища.

Раніше, 13 березня, на територію Личаківського цвинтаря у Львові кинули вибухівку. Тоді ж у деяких ЗМІ з'явилась інформація про те, що Польща відмовляється вид капітального ремонту цвинтаря цього року. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Варіанти