Село на Львівщині може провалитись під землю: мешканці просять Синютку втрутитись

24.03.2018 22:36   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

Розкопка глиняного кар’єру у селі Мервичі, за 20 км від Львова, може обернутися тим, що весь населений пункт провалиться під землю.

Читайте також

Через провалля біля Стебника на Дрогобиччині збудують новий колектор
Нове карстове провалля виявили на Львівщині

Це пов’язане з тим, що під селом розташовані карстові печери, які можуть обвалитися у будь-який момент, пише - 032.ua.

З огляду на це, мешканці Мервичів уже вкотре відстоюють своє село та вимагають від очільника Львівської облдержадміністрації Олега Синютки та голови Жовківської РДА Надії Щур заборонити розробку глиняного родовища.

Відповідне звернення було опубліковане в мережі депутатом Жовківської райради Ігорем Муравським.

«На території с. Мервичі планується розробка Візенбергівського родовища глинсировини на площі 14 га ФОП Заверухою І.М. Згідно з висновками геологів, через наявність карстових процесів внаслідок розробки родовища, на території села можуть спричинитися провали ґрунту, будинків та людей. Ми, жителі с. Мервичі через загрозу нашому життю і здоров’ю стурбовані плануванням розробки кар’єру та виступаємо категорично проти розробки», - йдеться у тексті звернення.

Відтак, 25 березня о 17:00 у місцевому Будинку Просвіти проведуть схід села Мервичі, де вирішуватимуть це питання. До участі в заході запрошують владу району та області.

Додамо, що поблизу кар’єру розташована водозабірна свердловина, глибиною 55 метрів, з якої постачають водою усе село, що також додає складності ситуації.

Нагадаємо, що підприємці ще з 2011 року заявляють про бажання розкопати глиняний кар’єр, але щоразу мешканці села Мервичі відстоюють свою територію. За попередньою інформацією, у листопаді 2015 року навіть відкрили кримінальне провадження проти власника кар’єру за ч.1 ст. 364 ККУ, який отримав спецдозвіл на користування надрами.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua