Мешканці Бродів на ретро світлинах (Фото)

26.10.2018 14:29   Джерело: LvNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

В он-лайн збірках Краківського музею історії фотографії вдалось натрапити на світлини мешканців міста Броди, що на Львівщині. Усі фото були зроблені в бродівських фотосалонах професійними місцевими фотографами в проміжок часу кінця ХІХ – поч. ХХ століття.

Читайте також

На найстарішій фото Польщі мешканець Самбора
Львів на фото 1918-1919 рр
Львівщина на фото німецького солдата (1941-1943)

Бажання зберегти красу швидкоплинної життя створило дивовижний вид мистецтва - фотографію.

Процес фотографування 100 років тому відрізнявся від сучасного і тим, що був набагато тривалішим. Саме тому навіть моргати, дозволялося, бо з тривалою витримкою це не відбивалося ніяк на кінцевому результаті.

Фотосалони зазвичай розташовувалися на верхніх поверхах і горищах будинків і були обладнані скляним дахом, іноді, по можливості, однією або декількома скляними стінами, щоб забезпечити максимальний доступ світла. Штучне освітлення на протязі всього ХІХ століття майже не застосовувалося. Дуже скоро портретні майстерні обзавелися обладнанням, яке стало їхньою невід'ємною частиною - меблями, ширмами, змінними фонами, колонами і вазонами з гіпсу і пап'є-маше, дрібничками та іншої бутафорією. Це було притаманно і для бродівських фотосалонів того часу.












Джерело фото: MUZEUM HISTORII FOTOGRAFII

Тетяна Яцечко-Блаженко


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews