Львівщина на фото німецького солдата (1941-1943)

10.10.2017 10:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Історію Другої світової війни можна вивчати з підручників, спогадів, документів, але як альтернатива навіть із фотографій та відео тих часів. Сьогодні хочемо вас познайомити із рідкісним фотоальбомом німецького солдата, в якому можна зустріти види населених пунктів Львівщини, таких як Братковичі, Добромиль, Кам'янка-Бузька, Кам'янобрід, Рудки, Скелівка (Фельштин).

Читайте також

Мешканці Кам'янки-Струмилівської на ретрофото
Львів’янин власноруч зібрав раритетний Ford 1912 року (Відео)
Як львів'яни відпочивали у відкритому басейні 90 років тому (Фото)

Подібні альбоми роками лежать в Німеччині приватних колекціях, архівах та бібліотеках. Такі приватні світлини з військових дій на території України є цінним джерелом, адже на них можна розгледіти втрачену під час війни архітектуру, пам’ятки, самобутність довоєнних міст, які не були відновлені потім.

Для багатьох солдатів Вермахта війна була першою і єдиною можливістю «подорожей» в закордонні країни, тому вони фотографували місцевість в якій бували під час наступу.

Фотографії часів Другої світової війни для нас сьогодні зараз вже стали історією, як і сама війна. Військові фотоархіви - це не тільки зруйновані міста і села, паради військової техніки і жертви війни, а також відображення відносин між людьми, які перебували по різні боки барикад.

Дані фото відносять до періоду 1941-1943 років.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null


Джерело: http://berghofday.blogspot.com

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews