Повідомлено про підозру трьом членам злочинного угрупування у вчиненні низки злочинів

16.01.2019 12:29   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області повідомлено про підозру двом мешканцям Львівщини та одному мешканцю Волині у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, ч.1 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення) КК України. Про це повідомляє Прес-служба прокуратури Львівської області.

Як вдалось встановити, організована група у складі директора товариства з обмеженою відповідальністю, комерційного директора та заступника директора  упродовж 2016 року, зловживаючи службовим становищем, всупереч умовам договору купівлі-продажу із ПАТ «Аграрний фонд» (засновником та власником 100 % статутного фонду якого є Кабінет Міністрів України), заволоділа грошовими коштами вказаного підприємствана майже 5 млн грн.

Члени злочинного угруповання, маючи єдиний умисел, спрямований на заволодіння чужим майном, шляхом підписання договорів купівлі-продажу,  отримали як передоплату грошові кошти за поставку зерна пшениці ІІ класу, які перевели у готівку та привласнили.

         У подальшому, для прикриття своїх неправомірних дій зловмисники, ухилившись від виконання договірних зобов’язань, відчужили свої частки у статутному фонді, вийшовши із складу засновників Товариства та змінили назву і адресу реєстрації підприємства, шляхом фальсифікації документів.           

Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та перебуває на контролі прокуратури області.

Довідково: згідно чинного кримінального закону, за вчинення інкримінованих кримінальних правопорушень передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 12 років з конфіскацією майна. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews