Тернопільські депутати в будь-який час готові зробити це. На словах чи насправді?

23.05.2017 19:48   Джерело: TeNews
Опубліковано : Антон Веселий

Перенесення сесії міської ради дуже обурило депутатів, мовляв, це зовсім незаконно. Що думав мер Сергій Надал, підписуючи це розпорядження? Нагадаємо, 25 травня, запланована дата сесії, збігається із міжнародним інвестиційним форумом «Тернопільщина Invest – 2017», великим релігійним святом, а ще на повну буде йти підготовка до свята останнього дзвоника в навчальних закладах міста.

Про законність чи не законність перенесення сесії вирішувати юристам. Але, як сказав один з коментаторів в соціальній мережі: «Незаконно – це коли є рішення суду. А депутати навіть на перше перенесення не відреагували ніяк, крім соплів у фб...». Натомість, інший коментатор пише «Тут в першу чергу порушення в частині внесення змін в акт одноразової дії» і має, напевно, на увазі власне саме рішення міського голови про перенесення сесії.

Читайте також

У Тернополі втретє спробують провести сесію міської ради

Та як би там не було, а так виглядає, що депутати справді тільки «розпускають соплі» у ФБ, бо попередніх разів їм ніхто не заважав заходити в сесійну залу і працювати. Правда, чомусь значна частина обранців підтримала своїх колег, котрих виключили зі Свободи і котрих колишні побратими вперто не хотіли впускати на сесію а вимагали скласти мандат. Можливо для депутатів від БПП Солідарність, Самопомочі і інших важливіші внутрішньопартійні «розборки» Свободи, а не забезпечення своїми рішеннями життєдіяльності міста?

«Знову не готовий до сесії. І чому аж на тиждень переносить? Чому аж на п'ятницю перед Зеленими Святами? Є дуже багато питань життєдіяльності міста, зміни до бюджету, питання земель для бійців АТО. Депутати готові до сесії в будь який час», – зазначив на своїй сторінці у фейсбук депутат міськради Назар Зелінка (Самопоміч).

Про перенесення сесії міської ради першим заговорив зранку міський обранець Святослав Півторак (Радикальна партія Ляшка), чим не на жарт здивував місцевих журналістів.

Дещо пізніше про це написав депутат обласної ради Олександр Башта (Свобода). У свому «офіційному» пості: «Офіційно. Міський голова Тернополя підписав розпорядження про скликання п'ятнадцятої сесії 25 травня 2017 року о 10:00 в залі засідань міської ради, а на розгляд депутатів планують винести вже більше півтори сотні питань.» – він «офіційно» прокоментував: «Офіційно. сесію, на прохання фракцій депутатів, через "інвестиційний форум" 24-26 травня перенесуть.»

«Башта за швидко написав про перенесення сесії. Фракції міської ради не просили нікого нічого переносити:-), хіба обласної. Колеги на бюджетній комісії вперше чують про таке. На комісії присутні представники 6 з 7 фракцій.» - висловлює своє здивування на таку «офіційність» Олександра Башти депутат міськради Назар Зелінка (Самопоміч).

Багато міських депутатів, та й не тільки депутатів, сьогодні встигли похизуватися інформацією про перенесення сесії ТМР. На сайті Тернопільської міської ради є Розпорядження міського голови № 127 «Про перенесення дати скликання чергової сесії» від 22 травня.

Отже, чи тернопільські депутати готові до сесії в будь який час не на словах а на ділі – покаже час. До тепер двічі спостерігалися сумні дії для Тернополя...

А може направду засідань депутатів більше і не буде, а буде розпуск ради? Будуть вибори? Тим паче, що більшість партій, котрі представленні в міській раді, минулого тижня своїми заявами підтримували таке.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews