На Тернопільщині депутати масово голосують за виділення землі собі, дружинам, дітям

03.06.2017 21:43   Джерело: Доба
Опубліковано : Новини Тернопілля

Цьогоріч до суду скеровано 42 проколи про вчинення правопорушень, пов'язаних з корупцією. Сімнадцять посадовців за рішенням судів притягнуті до адміністративної відповідальності, - пише Доба.

Найпоширеніші порушення пов'язані з конфліктом інтересів. Депутати масово голосують за виділення земельних ділянок.

— Депутати однієї з сільських рад у Заліщицькому районі прийняли рішення про надання депутату земельної ділянки площею півтора гектара. Навряд чи, будь-який пересічний громадянин, звернувшись до сесії з такою заявою, отримав би таку площу землі, — розповідає заступник прокурора Тернопільської області Олег Галицький.

Читайте також

Тернопільщина виступила з ініціативою заохочувати найкращих спортсменів земельними ділянками

Прокурор з питань організації роботи у сфері запобігання та протидії корупції Наталія Штурма говорить, що кожна особа має право на отримання землі певної категорії безоплатно. Але не кожна сільська рада схвалить таке рішення. У той же час бачимо, як депутати голосують за виділення землі собі, дружинам, дітям, бабусям у третьому коліні. Якщо подивитися в е-декларацію бачимо, половину землі села має сам депутат.

— У Кременецькому районі голова сільради разом з депутатом, своєю дружиною, голосують за виділення землі дружині, дочці, бабусі. На одній сесії приймають рішення щодо чотирьох ділянок. Рішення проходить, — каже Наталія Штурма.

За словами прокурора, така ситуація спостерігається майже у кожному районі Тернопільської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Доба