На Зелені Свята «кашкетники» на Дністрі незаконно виловили риби на 231400 гривень

07.06.2017 13:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

На самі Зелені Свята «кашкетники» на Дністрі незаконно виловили риби на 231400 грн. Про це на свій сторінці у Facebook написали активісти громасдської орагнізації  Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля". Браконьєри впіймали в тому числі і червонокнижну рибу: 

«… у день Святої Трійці на самі Зелені свята ГО Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля" спільно з Івано-франківськими, Бучацькими рибалками та місцевою поліцією організували рейд в НПП "Дністровський каньйон" на р.Дністер. Під час рейду перепинили трьох порушників («кашкетників»). З ними було проведено роз’яснювальну роботу, та викликали слідчо-оперативну групу для фіксації злочину, оскільки чоловіки за допомогою резинового човна та професійної сплавної сітки виловили трьох підустів, одну марену звичайну та 23 вирезубів причорноморських (риба занесена до «Червоної книги України»). 

Читайте також

На Тернопільському ставі «на гарячому» затримали двох тернополян-браконьєрів (Фото)
У Зборові конфлікт між інспекторами рибохорони та браконьєрам закінчився бійкою

Про так звану громаду «кашкетників» доводилося чути не раз . Це представники «своєрідної» релігійної общини Космирина, Сновидова, Стінки, Соколова в Бучацькому районі. Усі, від малого до старого, носять кашкети, а жінки ходять в яскравих колірних хустках. На великі свята та в неділю «кашкетники» не працюють. Нехтують законами і традиціями інших християн. Не зустрінетесь з ними в армії чи в зоні бойових дій, тому що «віра їм не дозволяє!», проте частенько доводиться «вітати» їх при затриманні в незаконному кар’єрі чи з електоровудками із зброєю в руках! 

Незаконний вилов риби проводився на території природно-заповідного фонду в нерестовий період. Оскільки мало місце знищення червонокнижних  видів таких, як вирезуб причорноморський. Розмір шкоди заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок незаконного добування обє'ктів тваринного світу склав 231400 грн. Човен та рибу вилучено.

За даним фактом внесені відомості до ЄРДЕР за ч.1 ст.249 КК України», -  пишуть активісти Протидії корупції та моніторинг екології "Скеля".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews