Знищення Академії сухопутних військ у Львові  - наймаштабніша аферистична диверсія в незалежній Україні

15.06.2017 16:15   Джерело: LvNews
Опубліковано : Анна Горська

Ідея поступового виселення Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного зі Львова якнайтісніше пов’язана з будівництвом елітного житлового кварталу на території колишнього заводу «Львівприлад», – заявляє голова Львівської обласної організації Української народної партії, заступник голови УНП Ольга Давид.

Ще на початку 2016 року УНП офіційно зверталася до Президента, Генпрокуратури, НАБУ, СБУ з вимогою перевірити правомірність затвердження Фондом держмайна Акта підсумкової перевірки виконання умов договору від 30.03.2007 року купівлі-продажу ЦМК ДП «Львівприлад» та зняття з контролю органу приватизації договору купівлі-продажу ЦМК ДП «Львівприлад» у 2013 році. Однак усі згадані державні органи відреагували формальними відписками. Вчасне реагування правоохоронних органів на звернення дозволило б повернути у державну власність те, що залишилося від «Львівприладу», а місту – цінні землі в центрі Львова.

«Сьогодні Львівська міська рада рекламує будівництво елітного кварталу на місці «Львівприладу» і подає це як високе досягнення у галузі інвестицій в економіку міста. Однак чого вартують ці інвестиції, коли вони безпосередньо підривають національну безпеку цілої країни? Тим більше, що досі не спростована інформація про російський слід цих інвестицій. Військові експерти в січні 2016 року наполягали, що висотні будинки за 300 метрів від Академії сухопутних військ не вкладаються у вимоги інформаційної безпеки Академії, яка в умовах війни в країні, фактично, є мозковим центром АТО з високим рівнем секретності, щодня готує офіцерів, які боронять незалежність України і віддають свої молоді  життя і здоров’я». – стверджує Ольга Давид.

Позиція УНП залишається незмінною. Академічна база військового навчального закладу має бути розширена за рахунок майна і земель колишнього «Львівприладу», а не розселятися по всій Україні, тільки заради того, щоб задовольнити апетити «бариг». До цього Львів зобов’язує не лише сучасна ситуація в країні, а й історичні передумови. Адже територія «Львівприладу» раніше  належала першому військовому навчальному закладу  на західноукраїнських землях, що входили до складу Австро-Угорщини - Кадетській школі піхоти. Повернення цієї території Академії сухопутних військ відновить історичну справедливість. Тут мають вирости сучасні гуртожитки і  навчальні корпуси, які мають створити наукову базу для розвитку військової науки, зокрема в галузі ІТ-технологій. Всі інші проекти будівництва на території «Львівприладу» можна вважати добре спланованою диверсією, яка має бути розслідувана,  а винні – покарані, – заявила лідерка УНП.

Довідка: у січні 2016 року відбулася прес-конференція, на якій було заявлено про ймовірну підготовку до диверсійних дій у зв’язку з забудовою території колишньої території заводу «Львівприлад».

Запис прес-конференції за лінком: http://dailylviv.com/news/sytuatsiyi-i-pryhody/rosiyany-zruinuyut-u-lvovi-diyuchi-bomboskhovyshcha-aby-pobuduvaty-tam-ofisni-tsentry-polityk-27109


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews