Соцопитування групи «Рейтинг»: Юлія Тимошенко може перемогти на президентських виборах

03.07.2017 16:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Тарас Жак

У групі «Рейтинг» повідомляють, що Юлія Тимошенко виграє у будь-якого кандидата і в другому турі виборів.

Якби вибори президента України відбулися наступної неділі, за Юлію Тимошенко проголосували б 15,2% із тих, хто має намір взяти участь у голосуванні і визначився зі своїми симпатіями.

Про це повідомляється у результатах опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”.

За Петра Порошенка проголосували б 11%, за Олега Ляшка і Юрія Бойка – по 8,5%, Вадима Рабіновича – 7,8%, Анатолія Гриценка – 7,2%, Андрія Садового – 6,6%.

Моделювання другого туру виборів президента дало наступні результати: у парі Порошенко-Тимошенко 24% підтримують діючого главу держави, 32% – лідера ВО “Батьківщина”, 30% – не будуть брати участі у голосуванні за таких умов.

У випадку виходу у другий тур Порошенка і Ляшка 27% підтримали б першого, 23% – лідера “Радикальної партії”, третина не брала б участі у виборах. При умові другого туру між Порошенком і Бойком за главу держави проголосували б 28%, за лідера “Опозиційного блоку” – 26%.

У другому турі президентських виборів Тимошенко виграла б у Садового з 31% проти 23%, а у Ляшка з результатом 33% проти 21%. У парі Тимошенко-Бойко 36% опитаних віддали б свої голоси за лідера “Батьківщини”, 28% – за лідера “Опозиційного блоку”.

У ситуації виходу в другий тур Садового і Порошенка лідера “Самопомочі” підтримали б 28%, діючого президента – 23%.
Крім того, 13% опитаних вважають Тимошенко політиком, який здатен вивести країну з економічної кризи, 9% таким вважають Рабіновича, 8% — Ляшко, 7% — Порошенко.

ДОВІДКА

Опитування було проведене 19-25 травня 2017 року соціологічною групою “Рейтинг”. Методом особистого формалізованого інтерв’ю опитали 2000 респондентів віком від 18 років. Похибка репрезентативності дослідження – не більше 2,2%.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews