Всесвітні бойківські фестини відбудуться на Львівщині вшосте

25.07.2017 09:00   Джерело: dailylviv.com
Опубліковано : Тарас Жак

Основні заходи шостих Всесвітніх бойківських фестин проходитимуть 2-6 серпня у Турці й на «Співочого полі» в селі Явора, - пише dailylviv.com.

Різноманітні заходи шостих Всесвітніх бойківських фестин відбуватимуться 2-6 серпня на 55 локаціях у Турківському, Старосамбірському та Самбірському районах. До участі у них будуть залучені колективи майже з усіх районів області, а також з інших областей України та з-за кордону.

У програмі фестин передбачені цікаві мистецькі заходи, круглі столи, конференції, спортивні змагання, туристичні походи, виставки образотворчого та ужиткового мистецтва, конкурси, концерти, зустрічі та частування. Перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус зазначив: «Бойківські фестини – це хороша нагода вкотре продемонструвати мистецтво та таланти нашого краю. Також ознайомитися з культурою інших народів. Це чудова нагода для промоції Львівщини та ознайомлення з традиціями Бойківщини».

До слова, в цьому році виповнюється 25 років від проведення з ініціативи Турківського районного товариства «Бойківщина» перших Всесвітніх бойківських фестин, які відбулися в 1992-му. За час проведення цих міжнародних заходів на Львівщині побували і взяли участь понад 900 тисяч осіб, як з України, так і з діаспори.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної ради. А з програмою шостих Всесвітніх бойківських фестон можна ознайомитися, скориставшись ось цим посиланням.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: dailylviv.com