В.Чумак звернувся до Генпрокурора щодо незаконних дій О.Синютки щодо виділення земель під забудову

15.08.2017 16:06   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Можлива вирубка понад 15 гектарів львівського лісу для індивідуального дачного будівництва обурила громадськість міста. Передбачається, що ці ділянки будуть роздані 143-м учасникам АТО-правоохоронцям, написав на своїй сторінці у соціальній мережі народний депутат України, заступник голови Комітету ВРУ з питань запобігання та протидії корупції, лідер громадянського руху «Хвиля» Віктор Чумак.

«27 липня голова Львівської ОДА пан Синютка підписав розпорядження, яким узаконюється вирубування понад 15 Га львівського лісу, який знаходиться на території колишньої військової частини і наразі не має жодного юридичного статусу. Місцева громада обурюється, і не лише фактом можливої забудови рекреаційної зони, а тим, що потенційно учасників АТО можуть використати як ширму для проведення чергової земельної та будівельної оборудки», - зазначив Віктор Чумак.

Народний депутат впевнений, що ці 15 гектарів львівського лісу повинні бути включені до земель Державного лісового фонду.

«Відповідні звернення направлені до Генпрокуратури та Держекоінспекції позафракційними депутатами Г.Гопко та О.Єднаком. Юрій Віталіч! Вважайте, що там стоїть і мій підпис. Я розумію, що це не та "риба", яка додасть вам рибацькоі слави, але саме це може додати людського авторитету! Прореагуйте», - звернувся він до генерального прокурора України.

Віктор Чумак наголосив, що ця ситуація – черговий «дзвіночок» у цілій низці аналогічних, коли місцева влада порушує закон при виділенні земельних ділянок для будівництва.

«Будівельні скандали стають нормою у всіх великих містах, а такі порушення набирають обертів. Тільки на моєму 214 окрузі ми маємо щонайменше три проблемних ділянки, на яких розгортається незаконне будівництво. Так, тривають переговори з різними чиновниками та в різних кабінетах щодо продажу Ощадбанком трьох земельних ділянок вздовж берегової смуги на березі Дніпра на Микільській Слобідці», - сказав Віктор Чумак.

Політик також зауважив, що  міська прокуратура звернулася в суд щодо накладення арешту на всі чотири земельні ділянки на Слобідці. Справа розглядається в Шевченківському суді. Відповідне рішення суду має бути 18 серпня.

«Також чекаю відповідей від компетентних органів влади, щодо рейдерських атак на майно громадян в Одесі», додав Віктор Чумак.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews