У вересні невикористані квитки на проїзд в львівському електротранспорті можна буде обміняти

01.09.2017 17:00   Джерело: zaxid.net
Опубліковано : Львівський Новинар

До 10 вересня львів'янам пропонують обміняти невикористані квитки на електротранспорт вартістю 2 грн на нові талони за 3 грн. Щоправда, в грошовому еквіваленті, або ж різницю доведеться доплатити. Обміняти квитки можна буде у кіосках «Львівелектротрансу» на вул. Сахарова, вул. Шота Руставелі та вул. Княгині Ольги, - пише zaxid.net.

«Львівелектротранс» уже замовив партію нових талонів: 6 мільйонів звичайних, та 2 мільйони пільгових. Цього має вистачити на три місяці. Їх вже розвозять по депо, а з 1 вересня їх продаватимуть в трамваях, тролейбусах та кіосках на зупинках.

Нагадаємо, з 1 вересня проїзд у львівських трамваях та тролейбусах подорожчає. Звичайний квиток коштуватиме 3 грн, а пільговий – 1,5 грн. Таке рішення прийняв у середу, 30 серпня, виконком міської ради.

Мовляв, ЛКП «Львівелектротранс» – збиткове. Адже понад 60% пасажирів трамваїв та тролейбусів – пільговики. Додають фінансових труднощів і «зайці», через яких «Львівелектротранс» щомісяця втрачає близько мільйона гривень. А ще потрібно піднімати зарплати, купувати нові транспортні засоби та регулярно платити за електроенергію.

«У той період, коли розраховувався діючий тариф 2 гривні, вартість одного кіловата була на рівні 36 коп. Сьогодні ж один кіловат цієї ж електроенергії коштує для нас 2,25 грн», – пояснив речник ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар.

Відтак минулого року нарахували більше 61 млн грн збитків. Цього року прогнозують – 78 млн грн збитків. Підняття тарифів дозволить дещо зменшити цю суму. Та все ж, нова ціна у три гривні не дозволить підприємству заробляти.

«Економічно обґрунтована ціна на проїзд в електротранспотрі у місті Львові на сьогодні складає 3,70 грн. При такій ціні підприємство працювало б у нуль», – розповів заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак.

Та наразі тарифи вирішили піднімати поступово. Наступного року їх, можливо, переглянуть ще раз.

Аби заощадити, львів'янам радять придбати проїзний. Наразі він буде коштувати 100 грн. У жовтні-листопаді абонемент також подорожчає. На сайті ЛМР триває опитування мешканців щодо того, за яку ціну вони готові купувати абонементи на електротранспорт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid.net