Львів зайняв друге місце у рейтингу українських міст, де легко вести бізнес

13.09.2017 17:50   Джерело: MediaStar
Опубліковано : Новини Львівщини

Львів зайняв друге місце у рейтингу українських міст, де легко вести бізнес. Учора, 7 вересня, в Українському кризовому медіа-центрі відбулась презентація результатів дослідження «Легкість ведення бізнесу. Рейтинг українських міст». За результатами дослідження Львів посів друге місце.

Рейтинг характеризує стан інвестиційного клімату та привабливості міст. Основою цього дослідження стала методологія Світового банку. Для першого дослідження було взято п’ять напрямків взаємодії підприємців з місцевими органами влади, а саме:

сплата місцевих податків;
створення підприємства;
одержання дозволів на будівництво;
оформлення земельної ділянки під об’єктом нерухомості;
приєднання до електромережі.

Основними критеріями оцінювання стали «гроші» та «час», що витрачаються на проходження офіційних процедур, а також кількість «візитів» до органів державної/місцевої влади. Оцінювались обласні центри та місто Київ, за виключенням АРК Крим та міста Севастополь.

Читайте також

Середня оцінка львівських депутатів стрімко знизилась
Партія «За життя» вийшла на друге місце в рейтингу партій – опитування
Львівський ветуніверситет увійшов у ТОП-10 аграрних вишів України

«Такий складений рейтинг – це дуже добре. Адже це оцінювали не ми, а незалежні інституції, що робили свої дослідження. Вони визнали, що все-таки бізнес-клімат у Львові є один з найкращих. Зрозуміло, що меж досконалості немає, що й заставляє нас покращувати наші процедури.Зрештою, це не перший рейтинг, де Львів зауважили. Адже попереднім був рейтинг процедур прозорості, де ми були першими. Насправді, це нас й найбільше заставляє думати, як би можна було спростити ще процедури для підприємців, для бізнесменів, щоб вони могли комфортно працювати у Львові.

З будь-якого ракурсу це є тільки плюс і для підприємців, і для посадовців, які організовують цю роботу», - зазначила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.
Інформаційна довідка

З 1 червня по 20 серпня 2017 року Офіс ефективного регулювання та Спілка українських підприємців проаналізувала бізнес клімат у 24 областях України та місті Києві. Результатом став рейтинг легкості ведення бізнесу у обласних центрах «Regional Doing Business» .

Об’єктами формалізованого аналізу стали регуляторні процедури в обласних центрах України. Основою оцінювання стали кількість контактів із представниками дозвільних органів – «візити»; кількість календарних днів, що витрачаються на отримання дозвільних документів – «час»; та витрати підприємців – «гроші».

У ході дослідження під час опитування підприємців використовувалася технологія «ExpressPoll» – електронна система проведення соціологічних досліджень. Автори дослідження – аналітики Офісу ефективного регулювання Лавриненко Ігор та Малеєв Антон.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: MediaStar