Більшість «доказів» у справі Наталії Ван Доеверен можуть виявитися недопустимими

14.09.2017 11:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Юрій Шередько

Білі нитки, якими зшита справа лікаря Наталії Ван Доеверен, щодо обвинувачення її у отриманні неправомірної вигоди, схоже, потихеньку розплутуються. Вчора суд допитав останнього свідка у справі, яка мала бути, насправді, першою. Пані Олена Маслей, відкликала свою заяву про злочин та пояснення, які давала слідчому в досудовому слідстві, ще на перед початком розгляду справи по суті.

Пані Маслей заявила, що самостійно з заявами до правоохоронців не зверталася. Натомість підписала не читаючи документи, які їй видрукував слідчий, коли відбирав пояснення пізно ввечері у квартирі її батька в Трускавці. За її словами, батько лікувався в Львівській обласній лікарні, і слідчі звернулися до пані Маслей, з проханням уточнити відомості, щодо розслідування подій в лікарні, суть яких їй навіть не пояснили. Крім цього вона наголосила, що самостійно вирішила відкликати документи, коли прочитала в інтернеті своє прізвище, як основного заявника щодо Наталії Ван Доеверн, з якою вона не знайома, ніколи не спілкувалася, а лише ймовірно бачила в коридорах лікарні. Вона також заявила, що відмовилася від показів самостійно, бо не хоче, щоби її використовували у брудних іграх, і ніхто її до цього не примушував. Натомість свідок пригадала про телефонний дзвінок від лікарки, Люби Романівни з Дрогобича, яка навпаки, вимагала від пані Маслей пояснити чому та відмовилася від своїх показів. А тим часом прокуратура вмудрилася, невідомо на яких підставах, порушити кримінальну справу в інтересах пані Маслей, нібито за фактом перешкоджання у наданні показів в суді.

Читайте також

Наталія Ван Доеверен перевелася на посаду начмеда Шпиталю ім. Митрополита А. Шептицького
У Львові лікаря-хабарника суд оштрафував на 13 тисяч гривень
Систему екстреної меддопомоги Львівщини майже знищено

 Адвокат п. Маслей звернувся до суду з клопотанням про визнання документів, що підписані п.Маслей неприпустими доказами.

Втім, схоже, що неприпустимих доказів у справі може виявитися значно більше. Наприклад, судячи з оголошених в судовому засіданні доказів, прокуратура проявила неймовірні екстрасенсорні здібності регулярно реєструючи звернення заявників за декілька годин до того, як ці заяви були подані. Ряд документів не мають передбачених діловодством реквізитів, фігурують також заяви, які ймовірно переписували, щоби змінити дати нібито вчинення злочину. Провидінням виявилося те, що зі справи зникла особа «жінки в шубі» Лесі Зробок, яка вимагала від заявника кошти, нібито для пані Ван Доеверен. Жодного процесуального документу, щодо цієї жінки у справі не знайшли, підозри цій пані не оголошено, вона продовжує, за словами адвокатів, працювати в Львівській обласній лікарні на посаді старшої медсестри.

Оголошення доказів продовжиться 28 вересня. Судячи з поведінки захисту, у випадку фіаско прокуратури у цій справі, на службовців чекає ще один судовий процес, але, як сказала, пані Ван Доеверн, фальсифікатори справи займуть місце обвинувачених.

null
Фото автора

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews