У Львові на місці колишнього кінотеатру хочуть збудувати житловий комплекс

Ряд будівель, серед яких - одна висотка на 20 поверхів.

19.09.2017 13:30   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

Кінотеатр перестав функціонувати у 2000-х роках, відтак, «яблучний магнат» і забудовник Тарас Барщовський захотів на цьому місці спорудити ряд будівель різного призначення і розмірів, серед яких — одна висотка на 20 поверхів, пише - 032.ua.

За попередньою інформацією, окрім житла, тут має бути чотири кінозали, офіси, дитяча зона і підземна парковка.

Новина уже набрала розголосу і викликала обурення у місцевих мешканців, які побоюються, що знесуть дитячий майданчик "Сонечко".

«У 2007 році, рівно 10 років тому кінотеатр «Галичину» у Львові перепродали та загородили.. У 2013 році почали зносити, при цьому, у двох сусідніх будівлях пішли тріщини (тому що там було колись бомбосховище, яке непросто було розібрати). <...> Пан Борщинський та пан Чаплінський збираються там будувати 20-ти поверховий будинок, на місці, де проби грунту показали, що будувати там не можна, а наш дитячий майданчик "Сонечко", на якому виросли ми і ростуть наші діти - частково знести... Шановні депутати, а ви врахували навантаження громадського транспорту, шкіл, садочків, поліклінік під цю забудову? Я Вам від душі бажаю, щоб Ваші діти їздили громадським транспортом, бавились на асфальті і тішились нашою місцевою владою!!! Там так і проситься відпочинкова зона - сквер і дитячий майданчик, який ви збираєтесь знищити!», - наголосила Світлана Бірюкова у Фейсбуці.

Разом з тим, забудовник ще повинен отримати погодження від Міжнародного аеропорту «Львів», який розташований неподалік.

Додамо, що бізнесмен, який викупив приміщення колишнього кінотеатру «Галичина» і збирається спорудити там житловий комплекс, - Тарас Барщовський, володіє також холдингом з виробництва соків T.B.Fruit – найбільшого українського виробника соків під маркою «Galicia». Окрім цього, у 2013 році він увійшов у десятку найбагатших мешканців Львівщина, за повідомленням ресурсу «Наші гроші. Львів».

Слід зазначити, що приміщення кінотеатру «Галичина» звели на Любінській, 93 у 1980 році під назвою «Октябрь», згодом - «Жовтень». Будівлю демонували 2013 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua