Львівська облрада відмовилась розглядати передачу замків

24.09.2017 14:00   Джерело: Depo.Львів
Опубліковано : Львівський Новинар

Під час Львівської обласної ради депутати підтримали пропозицію Олега Панькевича зняти із порядку денного Проект рішення "Про оформлення права власності на об'єкти культурної спадщини". Про це на своїй сторінці у Фейсбук зазначив журналіст Михайло Галущак, пише Depo.Львів з посиланням на "Вголос".

Проект рішення, зокрема, передбачав оформлення права спільної власності територіальних громад Львівської області в особі Львівської обласної ради на об'єкти нерухомого майна.

Ініціювала цей проект рішення Львівська національна галерея мистецтв ім. Б. Г. Возницького, яку очолює Тарас Возняк.

У власність обласної ради планувалось перебрати будівлі Олеського та Підгорецького замку, Каплицю боїмів у м.Львові (вул.Катедральна), Башту колишньої Свяходухівської церкви XVIII (Львів, вул. Коперника,40-40а), Оборонну вежу у с. Пятничани Жидачівського р-н.

Олег Панькевич висловив занепокоєння, чи не є ця ініціатива із переобранням на баланс обласної ради вищезазначених об'єктів початком процесу їх приватизації.

"Чому влада так не піклується про ті пам'ятки архітектури, які руйнуються на очах і не хоче їх перебрати на свій баланс, щоб у подальшому їх відреставрувати, а взялась за будівлі, які перебувають у доброму стані. Можливо, певним олігархам для повного щастя бракує ще й замків", - зазначив депутат.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Depo.Львів