Як львів'яни відпочивали у відкритому басейні 90 років тому (Фото)

25.09.2017 13:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Сьогодні завдяки сучасним технологіям, організувати басейн на присадибній ділянці або в будинку заміського котеджу чи розважального центру можна навіть не володіючи великими просторами і великими грошовими сумами. Безумовно, плавання в басейні на свіжому повітрі - більш активний відпочинок, ніж алогічні дії в приміщенні.

Читайте також

Як у Львові проходила Формула 1 (Фото)
Львівська виставка у 1894 році (Фото)
Стрий на старих світлинах

Похвалитись басейном під відкритим небом, проте може похвалитись не кожен заклад відпочинку міста Львова сьогодні й просто відкритих басейнів у місті не так багато як би хотілось влітку. Проте, дев’яносто років в місті вже існував, дуже популярний серед львів’ян басейн, де можна було відпочити, поплавати та по засмагати під палючим сонцем.

Звичайно сучасні стаціонарні басейни сильно відрізняються від своїх попередників. Вони оснащені водними атракціонами, трамплінами, гірками, протитечіями і пристроями для створення штучних хвиль. Дезінфекція, фільтрація і підігрів води, гігієнічна обробка чаші плавального басейну стали практично повністю автоматизованими. З'явилися ефективні і безпечні засоби по догляду за водою, що запобігають розвитку водоростей, що регулюють кислотність вмісту басейну.

У Львові в 1930-х роках, на місці сьогоднішнього палацу водних видів спорту «Динамо», що на вулиці Стуса був створений плавальний басейн. До того на його місці був ставок Залізна Вода, який був першою громадською купальнею.

У 1934–1935 роках в Львові був збудований відкритий басейн «Замарстинів». Будівництво обійшлось громаді Львова у 370 000 злотих.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: Ośrodka KARTA


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews