На порятунок 10-річного хлопчика з Червонограда зібрали майже ₴4 млн

Близько 12 тис. українців пожертвували гроші Олегові Казміруку.

28.09.2017 10:30   Джерело: Zaxid.Net
Опубліковано : Патрік Скеля

Завдяки тисячам дрібних пожертв вдалося зібрати 120 тис. євро, необхідних для пересадки кісткового мозку 10-річному Олегу Казміруку з Червонограда. Як повідомила директорка благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська, гроші вдалося повністю зібрати в останній день, пише - Zaxid.Net.

«Кошти для оплати лікування Олега Казмірука зібрано», - повідомила 26 вересня директорка благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська.

Загалом необхідно було зібрати 120 тис. євро – такою є вартість пересадки кісткового мозку від неродинного донора. За словами Наталії Ліпської, збір грошей тривав доволі довго, потрібна сума ніяк не назбирувалася, найважче було зібрати останні 300 тис. грн. І зібрати її потрібно було до 25 вересня, бо інакше клініка в Польщі, де планували провести трансплантацію, могла перенести дату пересадки на пізніший термін, листопад-грудень, а хлопчик уже не міг чекати, його треба рятувати терміново.

Судячи з переліку пожертв, на порятунок Олега Казмірука жертвували переважно маленькі суми – по 100-300 грн, трапляються пожертви і у 20 грн. Але завдяки цим платежам вдалося зібрати майже 3,7 млн грн. Загалом у переліку вказані близько 12 тис. благодійників.

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі Олег Казмірук перебуває з грудня минулого року. Останні 10 місяців він жив завдяки переливанню донорської крові, бо його власний кістковий мозок не працює. Хлопець весь цей час не виходив на вулицю, щоб не підхопити якусь інфекцію, бо імунна система практично не працює. Найбільша його мрія - вийти на вулицю і зіграти з хлопцями футбол.

Наталія Ліпська повідомила, що 5 жовтня Олег Казмірук вже має бути в університеській клініці польського міста Бидгощ, де йому зроблять необхідну операцію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zaxid.Net