«Прийдіть і зціліться!» – до Львова приїхав італієць з ранами Христа

18.10.2017 20:32   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

Сьогодні, 18 жовтня, у Львові, у храмі Воскресіння ГНІХ УГКЦ відбулася Божественна Літургія за участі італійця брата-стигматика Іллі Катальдо та українця отця-екзорциста Яна Білецького, пише - Вголос.

Сотні вірян різного віку, серед них – малесенькі дітки, прихопивши фото  родичів, стояли у довжелезній черзі, чекаючи доброго слова та зцілення. Зокрема, молоді матері та бабусі, у яких хворі діти та онуки, як ніхто сподівалися на диво. Вони переконані: дотик отця Іллі та й навіть вода, якою він кропить вірян, є цілющими. 

Вони вірять почутому: «Італієць Ілля Катальдо фізично відчуває Страсті Христові, про що свідчать стигмати – рани розп'ятого Спасителя, які відкриваються на його тілі. Даром зцілення володіє і отець Ян Білецький, що їздить з ним по українських містах.

Ілля Катальдо благословляє вірян та промовляє до них: «Бог все бачить і передбачає. Ми навіть не чекаємо, а тут раз – і благодать зійшла на нас. І поміч прийшла. Ми не мусимо тут коментувати, бо коментування не завжди є добрим. Ми не маємо бути базіками. Нас має цікавити молитва і любов Божа. Бог хоче, аби ми бажали один одному добра. Ви мене зрозуміли?» – і продовжує– «Я беру вас у своє серце. Я навіть буду своєму народові про вас говорити: людям віри і любові. Я передам також всю вашу любов Господу. Коли благодать Божа до вас прибуде, маєте подякувати Йому. Я також даю вам мир у ваші серця. Я завжди про вас пам'ятатиму».

Віряни уважно вслухаються у кожне слово, аби чогось не пропустити. Їм цілий місяць оголошували в церкві про приїзд Іллі Катальдо. Тому дехто з них записує промову на телефон, аби не забути та мати змогу послухати її знову.

Побачити брата-стигматика зблизька тим, хто не прийшов вчасно, навряд чи вдасться. Бабці, що стоять у «живій» черзі, розкидаються недобрими поглядами, а іноді й не зовсім ласкавими словамиу бік таких гостей. Дарма, що забули, де вони, і що хвилю тому їм казав духівник.

Після літургії італійський стигматик окроплює прихожан водою, освяченою у львівському храмі. Вірянам також розповідають про сина священика, який був незрячим, та після благословення Іллі Катальдо почав бачити.

Між собою дехто подейкує, що Ілля Катальдо їздить містами України та збирає на будівництво монастиря. Не чули про зцілення, але знають про те, що стигмат, і в нього на руках з'являються рани, які були у Христа. Кожен сподівається на диво для себе чи своєї дитини. І додають, що кожного дня сюди приходить сотні людей.

Всі інші уважно слухають молитви на оздоровлення, які читає отець Ян Білецький. Згодом він йде зцілювати прихожан покладанням руки. Перед цим місцевий настоятель церкви отець Сергій встигає нагадати присутнім про повернення: «Прийдіть і зціліться! Тільки не забудьте про пожертву на церкву!».

Жіночка, що чекає на зцілення надворі з десятками інших, дивиться, як отець втихомирює вірян та закликає їх до порядку, захвилювалася. Вона переконана: якщо люди не слухатимуться, отець може покинути їх, так і не розпочавши зцілення. 

За тим, аби ніхто не заважав зціленню отцем Яном прихожан на подвір'ї церкви, пильно стежить отець Сергій. Особливо заважає, на його думку, бабця, що збирає гроші на будівництво монастиря у Луцьку. «Звідти ви тут взялися? Темпом, там за браму! – показує він напрямок жінці та допомагає йти у вказаному керунку. Потім обурена бабця, яка назве себе «місіонеркою зі Львова», що збирає пожертви на монастир у Луцьку, пояснить таку немилість конкуренцією. Адже, мовляв, чула від людей, що отець Ян також будує храм на Хмельниччині, аби там зцілювати людей.

Навіть після благословення люди не спішать розходитись.З церкви все частіше чути крики нетерплячих дітей. А на виході з подвір'я продовжує стояти чоловік зі скринькою, що чекає на пожертву.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос