Понад 600 експонатів зникли з львівської галереї мистецтв

24.10.2017 09:28   Джерело: Світ мистецтва
Опубліковано : Патрік Скеля

У фондах Львівської національної галереї мистецтв відсутня 621 музейний експонат, який повинен перебувати там згідно з документами, пише - Світ мистецтва.

Нестачу виявили під час інвентаризації музейних комплексів, які входять в галерею. Мова йде про скульптури, антикварні меблів, монети, картини та інші предмети XVI–XX століть. Найбільше експонатів не дорахувалися у фондосховищі Олеського замку. Про недостачу поінформували правоохоронців.

Возняк заявив в Facebook, що інвентаризація проходила зі складнощами.

«Попри безпрецедентний опір тих, хто не був у цьому зацікавлений, і постійні кампанії дискредитації нового керівництва, 17 незалежних комісій таки завершили звірку наявності музейних предметів. З цього моменту можна зорієнтуватися, який насправді стан із збереженням національної спадщини України. Ми це зробили!» – написав він.

У структуру музею входять Львівська картинна галерея, Золочівський замок, Олеський замок, Підгорецький замок, каплиця Боїмів, «Львівська сакральна барокова скульптура XVIII століття», музей Пінзеля, музей «Мистецтво давньої української книги», музей «Русалки Дністрової», музей-садиба Маркіяна Шашкевича, музей найдавніших пам'яток Львова.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Світ мистецтва