На Львівщині дезертирував учасник бойових дій

06.11.2017 10:28   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Військовослужбовець 31 липня 2015 року самовільно залишив військову частину – польова пошта В 4680 та майже рік проводив службовий час вдома. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

В судовому засіданні обвинувачений щиро розкаявся та пояснив суду, що залишив службу у зв'язку із сімейними обставинами. 3 червня 2016 року він повернувся у військову частину та був звільнений. У вчиненому розкаюявся, просив застосувати до нього Закону України "Про амністію у 2016 році".

Обираючи покарання, Яворівський районний суд Львівської області врахував, що обвинувачений має на утриманні малолітню дитину, брав участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, є учасником бойових дій та щиро кається у вчиненому. Тому суд визнав винним дезертира у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.407 КК України та призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування покарання на підставі статті 2 Закону України "Про амністію у 2016 році".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo