Голосування за проекти Громадського бюджету завершено: понад 72 тис львів’ян віддали 109 389 голосів за проекти

Проголосувало 72 061 львів’ян, голосували за великі і малі проекти Громадського бюджету 2018.

17.11.2017 10:34   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Завдяки Громадському бюджету львів’яни можуть втілювати свої проекти розвитку міста за кошти міського бюджету. З 1 до 15 листопада у Львові тривало голосування за проекти Громадського бюджету, які будуть реалізовані у 2018 році. Проекти, які виносять на Громадський бюджет, повинні реалізовуватися з метою покращення інфраструктури міста і бути корисними для громади. Учора був останній день, коли можна було голосувати. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Читайте також

Найбільша частина видатків з бюджету: на оплату працівників державних установ
Знову змінили міський бюджет Львова

«Львів показав найбільшу активність серед міст України, тобто голосували понад 70 тисяч людей, це рекорд у порівнянні з минулим роком, адже це більше у 3 рази», - зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Взяло участь у голосуванні понад 72 тисячі людей. Ми віддали близько 110 тисяч голосів, тобто цього року більш свідомо підходили до голосування і майже кожен львів’янин використовував свої два голоси.

Серед переможців найбільш активним, до речі, як і минулого року, є Шевченківський район міста Львова: найбільше проектів з цього району стали переможцями. Маємо два великі проекти, зокрема, спортивний майданчик школи 97 та операційна дитячій лікарні. По малих проектах також багато голосів саме з цього району. У нас на сайті можна ознайомитися з всією статистикою, тобто ми маємо чітко 3 перших переможців по великих проектах і так само по малих проектах в кожному районі: це орієнтовно по 4-6 малих проектів», - зазначив начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський.

«Цього року ми побачили суттєве збільшення людей, які голосували. Це пов’язано із мобілізацією середовищ, що об’єднані навколо освітніх установ. На наступний рік ми плануємо зміну положення, адже знаємо, що багато проектів, які стосуються громадського простору, обурювалися, так як були не конкурентноспроможними з проектами шкіл. Саме тому на наступний рік ми будемо переглядати положення про Громадський бюджет, щоб вживати заходів для того, аби вивести в окрему категорію освітні проекти.

Як на мене хорошим рішенням є запровадження Громадського бюджету серед учнів. Це хороша практика, яка себе вже добре показала і в США, і в Польщі, коли голосують не батьки, колишні випускники, вчителі і їх знайомі, а безпосередньо учні», - зазначила Юлія Гвоздович, голова комісії законності, свободи слова та депутатської діяльності ЛМР.

Участь у голосуванні взяла 72 061 особа, мешканці віддали 109 389 голосів. Трійка лідерів серед великих проектів виглядає так:

1) № 277 Благоустрій подвір'я шкіл на куті просп. Чорновола - вул. Замарстинівської – 3576 голосів

2) № 299 Найкраща операційна для найменших пацієнтів дитячої лікарні – 3573 голосів

3) № 294 Футбольний стадіон на території спортивного комплексу СЗШ№97 – 3069 голосів.

Голосування за проекти громадського бюджету міста Львова було можливе через е-сервіс (https://lviv.pb.org.ua/). Голосувати можна було за один великий (загальноміський) та один малий (районний) проект.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews