У Львові погодили чергове будівництво в центрі міста, яке може викликати скандал

17.11.2017 21:28   Джерело: Дивись.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив містобудівні умови та обмеження на будівництво ТзОВ «Едельвейс» багатоквартирного будинку з вбудованими офісними приміщеннями та підземним паркінгом на вул. Пекарській, 30А зі знесенням існуючих на ділянці споруд. Рішення прийняв виконком ЛМР, пише - Дивись.info.

Читайте також

Понад 67 млн грн витратять на будівництво нової школи в Яворові
Чому у Садового «затискають» гроші на побудову дитячих садочків?

«Це є друга черга будинку існуючого компанії «Ріел», це їхня остання черга згідно  детального плану», – пояснив головний архітектор міста Юліан Чаплінський.

Як пояснили членам виконкому, земельна ділянка під будівництво перебуває в оренді, оформленій під майно. Під час обговорення питання застереження висловив член консультативної ради при ЛОДА Роман Салабай.

«Це питання розглядалося на нашій раді щодо погодження історико-містобудівного обґрунтування.  Воно не було погоджено, а на основі цього видаються, зокрема, і містобудівні умови. Я вважаю, що передчасно погоджувати містобудівні умови. Нехай вони спочатку погодять ІМО у Мінкульті, бо з одного боку там є спортивний майданчик, а з іншого –  охоронна зона педагогічного коледжу, який є  пам’яткою місцевого значення. Це знову буде конфлікт», – заявив Роман Салабай.

Втім ці аргументи на міського голову не вплинули. «В нас Мінкульт погодив ІМО павільйони біля костелу єзуїтів. Колись пакували гроші везли в Мінкульт і їм давали дозвіл. Є необхідна кількість грошей  – є дозвіл. Нема грошей – нема дозволу. Всі рішення, які заборонялися у Львові приймалися в Києві за хабарі, ніхто не посаджений», – відповів міський голова Андрій Садовий.

Зрештою виконком погодив містобудівній умови та обмеження на забудову цієї ділянки а також  дозволив будівництво житлового будинку по вулиці Шевченка, 146а, поблизу виправної колонії №30, та багатоквартирного житлового будинку по вулиці Очаківській, 4.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.info