На Львівщині безробітних жінок стало набагато більше, ніж чоловіків

На Львівщині понад 60% безробітних – жінки.

29.11.2017 21:29   Джерело: Depo.Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Як повідомляє Depo.Львів, відповідно до статистичних даних, якими оперує Львівський обласний центр зайнятості, на початку листопада цього року на одну вакансію претендувало дві особи (торік було – п'ять), кількість зареєстрованих безробітних становила 13,2 тис. осіб, з котрих 60,7% складали жінки, 41,7% – молодь віком до 35 років, 38,6% – мешканці сільської місцевості.

Читайте також

Суворішають вимоги до перебування непрацюючих на обліку у центрі зайнятості
Безробітні з Тернополя дізналися що таке фандрейзинг

Як повідомила в. о. директора ОЦЗ Оксана Іванчук, серед безробітних п'яту частину (21,3%) складають законодавці, вищі державні службовці, керівники і менеджери.

Працедавці у січні-жовтні п. р. задекларували 61,1 тис. вакансій, що на 11,8 тис. більше, ніж було в аналогічному періоді минулого року. Станом на 01.11.2017 року база вільних робочих місць складалася із 6921 пропозиції працевлаштування, у т. ч. 4927 для робітників, 1272 – службовців, 722 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

Загалом упродовж десяти місяців цього року за скеруванням служби зайнятості працевлаштовано 46,8 тис. жителів області, більшість з котрих (66,9%) забезпечена трудовою діяльністю ще до набуття статусу безробітного. Ще 9,3 тис. безробітних охоплено професійним навчанням, 5,4 тис. залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Depo.Львів