Звільнений за побиття затриманих львівський міліціонер відсудив у МВС ₴438 тис.

Суд поновив на старій посаді заступника начальника Шевченківського райвідділу міліції Михайла Смалюха.

30.11.2017 16:28   Джерело: Zaxid.net
Опубліковано : Патрік Скеля

Екс-заступник начальника Шевченківського райвідділу міліції Михайло Смалюх, якого звільнили за побиття у відділку затриманих, повернув собі посаду і відсудив у поліції 437,9 тис. грн відшкодування. Рішення поновити Михайла Смалюха прийняв Львівський апеляційний адмінсуд, пише - Zaxid.net.

Читайте також

На Львівщині суд оштрафував посадовця-хабарника
У Львові суд частково задовольнив апеляцію забудовника, який зніс віллу Ярославенка
«Львівська політехніка» через суд скасувала заборону Мінкультури на будівництво багатоповерхівки

В оприлюдненій 24 листопада постанові суду вказано, що Михайла Смалюха звільнили у липні 2012 року після проведення атестації та службового розслідування. Формальною причиною звільнення стало «порушення дисципліни, що призвело до надзвичайної події – порушення кримінальної справи, дискредитації звання працівника органів внутрішніх справ». Згадана у матеріалах службового розслідування кримінальна справа проти Михайла Смалюха та трьох його підлеглих досі розглядається у Шевченківському райсуді Львова.

Згідно з розслідуванням прокуратури, у грудні 2011 року працівники Шевченківського райвіділу міліції побили у райвідділку затриманого за підозрою у скоєнні злочину.

«Діючи у власних інтересах та всупереч інтересам служби, явно виходячи за дані йому законом повноваження, чітко усвідомлюючи незаконність своїх дій, заступник начальника районно відділу поліції давав незаконну вказівку працівникам Шевченківського райвідділу щодо незаконного утримання громадян та здобуття від них за допомогою фізичного та психічного впливу зізнавальних показів по злочинах, які вони не вчиняли», – наводять у постанові суду результати досудового розслідування прокуратури Шевченківського району Львова.

Сам Михайло Смалюх заявив під час судового засідання, що наказ про його звільнення був передчасним, а висновки службового розслідування «необгрунтованими і надуманими», оскільки вироку у справі про побиття затриманих досі немає. Зважаючи на це, він просив поновити його на старій посаді та виплатити відшкодування за прогул.

Суд погодився із його аргументами, визначивши, що саме по собі відкриття кримінального провадження не може бути причиною звільнення. Відтак поліцію зобов'язали поновити Михайла Смалюха на старій посаді.

Окрім цього йому мають виплатити середню зарплату за час вимушеного прогулу. Точної суми у постанові не наводять, однак вказують, що Михайло Смалюх пропустив 1931 день, а його середньодобовий заробіток становив 226,8 грн. Тобто загальна сума, яку має отримати звільнений міліцейський, становить 437,9 тис. грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zaxid.net