Грибовицьке сміттєзвалище: чи законно вивозять гудрони

01.12.2017 12:51   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

На Грибовицькому сміттєзвалищі намагалися викачати гудрони, однак це спричинило сильне задимлення сіл поблизу, пише - Вголос.

Читайте також

Грибовицьке сміттєзвалище рекультивовуватимуть по 30 євро за квадратний метр
Сьогодні вночі знову горіло Грибовицьке сміттєзвалище

Тож про те, чи законно вивозять гудрони, говорили у розмовній студії із заступником начальника держекоінспекції Львівщини Василем Стрищаком.

«В першу чергу, щоби проводити такий вид діяльності, потрібен технологічний регламент. Це опис процедури, яка буде відбуватися при заборі небезпечних відходів. Окрім того, на проект повинен бути позитивний висновок державної екологічної експертизи. Ні одного документа, ні іншого в фірми немає», – зазначив він.

Нагадаємо, кілька днів тому місцеві викликали правоохоронців, представників Держекоінспекції та ЛКП «Збиранка» через те, що кілька чоловіків за допомогою спеціальної установки намагалися видобувати кислі гудрони з водойм на смітнику. Мовляв, самі з Луганська і мають на це дозвіл. Проте скарги нічого не змінили, адже на Грибовицькому сміттєзвалищі люди знову побачили компанію, яка викачує з полігону токсичні речовини. За словами заступника начальника держекоінспекції Львівщини, токсичні речовини потрібно вивозити, проте спосіб, як забирали гудрони, небезпечний:

«В проекті передбачається обговорення способу, як будуть забиратися ці гудрони. Якщо буде певна установка, не «кустарна», яку ми бачили в сюжеті, а нормальна, обладнана відповідними фільтрами, то це все буде розігріватися цивілізовано і на це буде позитивний висновок державної екологічної експертизи», – пояснив Василь Стрищак.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос