Сихівський суд змусив забудовника відновити історичну пам’ятку

13.12.2017 21:30   Джерело: Львівські
Опубліковано : Патрік Скеля

Угоду між компанією «Ріел» та Львівською міської радою визнали недійсною, оскільки забудовник не дотримався її умов. Суд постановив компанію відновити зруйновану споруду, пишуть - Львівські.

Угода між міською радою і президентом будкомпанії «Ріел» передбачала замість зруйнованої історичної пам’ятки – будинку-музичної студії імені композитора Ярослава Ярославенка вбудувати у майбутню багатоповерхівку студію. Також там мали розміщуватись творчі майстерні та дахова котельня. Проте така угода була на словах, по факту план не погодили. Про це повідомляють у прес-центрі суду. Як йдеться в рішенні Сихівського суху, мирну угоду чинною не визнали. Як аргументувала такий висновок суддя Бойко О. М., за умовами угоду передбачено не відновлення пам’ятки згідно з передбаченим проектом. Забудовник мав побудувати будинок із музстудією імені Ярослава Ярославенка. Тому угодою спір щодо будинку не врегульовується. Тому, відповідно до рішення від 2014 року Ростислава Мельника, президента компанії зобов’язали відновити зруйновану пам’ятку за власний кошт. Компанія має побудувати будинок і повернути його до первісного вигляду. Рішення суду набуло чинності і направлено до виконання.

За попередньою інформацією, 2 вересня 2008 року у ЛМР прийняли рішення про проектування нового будинку на цій території. Після того як проект погодили, пам’ятку знесли. Знищення будівлі обурило львівську громаду. Однак лише через 5 років після зруйнування будинку у лютому, 2015 Сихівський суд зобов’язав власника відбудувати пам’ятку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівські