Депутати облради затвердили комплексну програму соціально-економічного розвитку Львівщини

23.12.2017 14:29   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

В облраді запевнили, що її програма спрямована на досягнення п'яти цілей – конкуретноспроможна економіка, якість життя, відкриті кордони, розвинуте село та туристична привабливість, пише - Щоденний Львів.

Читайте також

Як львівські депутати вляпались у скандал із комунальним майном

У прес-службі Львівської міськради повідомили в четвер: «Сьогодні, 21 грудня, на позачерговій сесії Львівської обласної ради, депутати проголосували за ухвалення програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2018 рік, яка спрямована на досягнення п`яти цілей – конкуретноспроможна економіка, якість життя, відкриті кордони, розвинуте село та туристична привабливість, і передбачає покращення матеріально-технічної бази, енергозбереження, а також розвиток професійно-технічної освіти та підтримка опорних шкіл».
Директор департаменту економічної політики Роман Филипів зазначив: «Серед джерел фінансування варто виділити програмний ресурс обласного бюджету, обсяг якого становить один мільярд 382 мфільйонів гривень. Окрім того, ми розраховуємо на істотний фінансовий ресурс із державного бюджету, не менший ніж був  у 2017 році. Очікуємо на ресурс майже 300 млн грн. субвенції на соціальний розвиток окремих територій. До того ж плануємо залучати кошти міжнародної технічної допомоги та інші джерела фінансування. Пріоритетними залишаються стабілізація процесів  економічного зростання».
Роман Филипів також запевнив: «В сфері медицини плануємо залучати гроші на розвиток сільських амбулаторій. Популяризація та  промоція Львівщини відбуватиметься шляхом зустрічей з іноземними делегаціями. Розвиток села відбуватиметься завдяки кооперативному  рух з фінасуваням проектів, реалізація комплексної програми, що дає свої результати, та проведення аудиту земель із  залученням незадіяних територій.Окрім того, в виконання програми дасть можливість збільшити обсяги виробництва та розвинути галузі переробної промисловості і відкрити не менше 70 нових підприємств».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів