Львів визначився із ділянкою під сміттєпереробний комплекс

24.12.2017 21:36   Джерело: Укрінформ
Опубліковано : Патрік Скеля
Львів на майбутньому сміттєпереробному комплексі буде використовувати підтверджені технології, які вже ефективно працюють у сусідніх країнах, пише - Укрінформ.

Читайте також

Фінансові порушення обсягом у 47,8 млн грн, або як у Садового крали гроші на смітті
Львівське сміття знову знайшли на Івано-Франківщині
Контролювати вивіз сміття львів'яни будуть через онлайн-додаток

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

«Львівська міська рада працює над реалізацією проекту сміттєпереробного комплексу у Львові. Зараз тривають роботи з погодження та отримання земельної ділянки, французькі консультанти паралельно допомагають визначити основне технологічне наповнення майбутнього комплексу, ЛКП «Зелене місто» готує тендерний пакет», - зазначив Ноздря.

За його словами, попередню ділянку на території ТЕЦ-2, яка планувалася під спорудження сміттєпереробного комплексу, не можна використати через протест мешканців навколишніх сіл, котрі заявили на неї свої права. Довелось застосувати альтернативний варіант.

Напередоні сесія міської ради виділила «Зеленому місту», яке є стороною угоди про фінансування цього проекту з ЄБРР, ділянку поряд з очисними спорудами «Львівводоканалу».

Комплекс включить у себе сортувальну лінію з певними елементами автоматизації, а також біологічну частину, яка забезпечить компостування органічної фракції побутових відходів.

Основне технологічне наповнення майбутнього комплексу місту допомагають визначити консультанти з французької фірми Egis.

Тендер на закупівлю технологічних ліній планується провести у березні-квітні наступного року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Укрінформ