Помер один з засновників ФК «Карпати» Василь Соломонко

25.01.2018 17:29   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

На 91 році життя перестало битися серце одного з засновників футбольного клубу «Карпати» Василя Соломонка.

Про це на своєї сторінці у facebook повідомив журналіст Юрій Назаркевич, пише - Гал-інфо.

«Сумна новина прийшла сьогодні для усіх шанувальників львівського та українського футболу... На 91-му році життя перестало битися серце одного із засновників футбольної команди "Карпати" Василя Васильовича Соломонка. У 1961–1962 роках В. Соломонко був головним тренером футбольного клубу «Сільмаш», разом з яким здобув путівку до класу «Б» чемпіонату СРСР. У 1963 році на базі "Сільмашу" і було створено нову львівську команду — «Карпати», у розбудові якої активну участь брав і Василь Соломонко. Крім того, очолював молодіжну збірну Львівської області, був членом тренерської ради при федераціях футболу СРСР, УРСР та науково-методичної групи при збірній Львівської області. Очолював Федерацію футболу Львівщини. У 1966 році був удостоєний почесного звання «Заслужений тренер УРСР». Був арбітром національної категорії.

У 1973 році отримав вчений ступінь кандидата педагогічних наук, захистивши дисертацію на тему «Інтенсифікація рухової активності футболістів вищої кваліфікації». У 1990 році Василеві Соломонку було присвоєно почесне звання професора. Працював на посадах голови методичної ради з фізичного виховання вищих навчальних закладів Львівщини та заступника голови методичної ради з фізичного виховання аграрних вузів України. Відмінник педагогічних наук України. Заслужений працівник фізичної культури і спорту України з 1993 року. Автор понад 200 наукових та навчально-методичних праць.

Пам'ять про Василя Васильовича Соломонка назавжди залишиться у серцях всіх його близьких, друзів, колег, студентів та вболівальників футболу. Інформація про дату, час і місце похорону буде повідомлена додатково», - написав Юрій Назаркевич.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews