Садовий обіцяє пенсіонерам безкоштовний трамвай, а всім решта - дорожчий

Електротранспорт і комунальні автобуси залишаться наразі безкоштовними для пенсіонерів.

16.02.2018 15:44   Джерело: Гал-інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Міський голова Львова Андрій Садовий у відеозверненні до мешканців міста прокоментував позицію міської ради щодо пільгового перевезення пенсіонерів у міському громадському транспорті. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради, пише - Гал-інфо.

Читайте також

У Львові приблизно 50-60% пасажирів – це пільговики
У мерії відкоригували вартість проїзного квитка в електротранспорті

Мер зазначив, що комунальні перевізники возять пенсіонерів безкоштовно. Мова йде про понад 90 тис осіб, що коштує місту в рік 180 млн грн. На жаль, держава з 2016 року призупинила відшкодовування з перевезення пільгових категорій громадян.

«Хочу коротко ще раз прояснити ситуацію з пільговими перевезеннями у Львові і як буде розвиватись ситуація.

На сьогодні львівські пенсіонери їздять безкоштовно лише в громадському транспорті, який знаходиться у власності громади. Це стосуються електротранспорту і тих автобусів, які є в нашому підпорядкуванні. Приватники почали брати гроші.

Причиною є відсутність чіткої позиції держави. З одного боку Уряд своєю Постановою вирішив, що пенсіонери мають таку пільгу, а з іншої - банально забув передбачити на це кошти в бюджеті. Інакше, як популізм, це назвати важко. Якщо державна влада хоче показати, що дбає про пенсіонерів, то чому проїзд в межах області для них платний? Адже там це компетенція обласної державної адміністрації? Це прості питання, на які державні чиновники не хочуть давати відповіді.

Міська влада Львова станом на сьогодні прийняла рішення власними зусиллями забезпечити 90 тисяч львівських пенсіонерів цією пільгою в межах комунального транспорту. В рік місту це коштує 180 мільйонів гривень.

Це не просто для Львова, але будемо притримуватись цієї позиції. Електротранспорт і комунальні автобуси залишаться наразі безкоштовними для пенсіонерів.

З іншої сторони ми повинні розуміти, що на пільги, а також на закупівлю нового транспорту потрібні кошти і сьогоднішні тарифи не відповідають цим завданням. Для прикладу, при розрахунковому тарифі в 5 гривень 55 копійок ціна на проїзд в трамваї залишається 3 гривні. Тут нас чекають зміни.

Поза ситуацією з пільговиками, головне виконувати ключове завдання - це підвищення якості перевезень. В цьому році ми плануємо суттєво оновити транспорт. Завдання стоїть - купити додатково 100 нових автобусів, 30 трамваїв і 40 нових тролейбусів», - прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Гал-інфо