Медична комісія відмовилась надати інвалідність добровольцю, бо вважала його здоровим

17.02.2018 12:42   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Бійцю ДУК «Правий Сектор» добровольцю «Феді», який 29 січня 2017 року отримав поранення під Авдіївкою внаслідок мінно-вибухової травми, комісія медиків у Львові відмовлялась надати статус інвалідності, бо вважала, що він здоровий, пише - Вголос.

Читайте також

Зі Львова на відпочинок до Польщі поїхали 20 дітей учасників АТО та переселенців
Львівська облрада шукає ГО із захисту прав бійців АТО

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівник ГО «Штаб Об'єднання добровольців Львівщини» Олена Живко.

«Так як добровольці без всеукраїнського статусу, ми взялися виробляти ЦИВІЛЬНУ інвалідність. Однак у Жидачевській поліклініці у нас виникли маса проблем через те, що лікарі не володіють останніми наказами МОЗ. Те саме питання у нас виникло у Галицькій МСЕК (документи Жидачівського району розглядаються у Галицькій МСЕК), – написала вона. – Пройшовши три круги пекла, нам все-таки вдалося взяти направлення на комісію і разом з Добровольцем на неї прийшли».

Як йдеться у повідомленні,  голова комісії Галицької МСЕК Надія Рогуцька зухвало повідомила їм, що боєць здоровий і що підстав для інвалідності немає.

«У мене це викликало обурення, адже наявність у нього проблем зі здоров'ям підтверджено масою лікарів», – уточнила Олена Живко і додала: Дякую бійцям «Штаб об'єднання Добровольців», які швидко відреагували та прийшли. Дякуючи їм лікар прозрів і дав третю групу інвалідності. Таке ставлення до добровольців просто вражає. Чому законних речей потрібно добиватися скандалом. Добре, що ми разом, що робити, коли ти сам?»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews