Львівська Політехніка відкрила лабораторію віртуальної реальності

28.02.2018 19:28   Джерело: Гал-інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Tech StartUp School обладнали лабораторією віртуальної та доданої реальності, яка дозволить кожному бажаючому відчути величезний потенціал цих технологій.

Читайте також

Викладачі львівської політехніки запропонували надати вишу ім'я Бандери
Цифрові лабораторії Einstein в Новому Селі (Відео)

Лабораторія отримала комплект віртуальної реальності HTC VIVE. Пристрій  складається з окулярів віртуальної реальності, всередині яких ховаються два дисплея, які дозволять розглянути будь-який предмет в усіх деталях, двох бездротових контроллерів та двох 3D трекерів, які відслідковують рух людини в просторі, пише - Гал-інфо.

Як зазначила проректор з наукової роботи Львівської політехніки Наталія Чухрай, на реалізацію проекту витратили близько 5 тисяч доларів, які були надані двома інвесторами. Ця лабораторія є першим кроком, адже інвестори зацікавлені в студентських проектах, які відтепер можуть розроблятися тут.

На відкритті був присутній і заступник міського голови Андрій Москаленко. Він розповів, що місту цікаво співпрацювати з такими технологіями в різноманітних сферах – архітектурі, освіті, культурі тощо.

Також на відкритті відбулась презентація освітнього проекту, який розробили студенти Львівської Політехніки. Проект «Цікава астрономія» працює в доповненій реальності і дозволяє побачити інтерактивну модель сонячної системи за допомогою камери смартфону. Метою авторів проекту є покращення уроків астрономії в школах, адже за допомогою нових технологій такі уроки будуть дуже цікавими для дітей.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Гал-інфо