Львівська лікарка Наталія ван Доеверен заявила про переслідування

15.03.2018 16:43   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

Екс-заступниця головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні Наталія ван Доеверен заявляє про погрози і переслідування. Проколоте колесо автомобіля, зламані дерева та спробу проникнути до будинку вона пов’язує з судовим процесом, що триває другий рік. Поліція та прокуратура намагаються довести, що вона брала хабарі. Лікарка ж стверджує: справу сфабрикували на замовлення її тодішнього керівника.

Читайте також

Свідок у справі Наталії Ван Доеверен заявив, що на прохання правоохоронців кривосвідчив щодо обвинуваченої (Фото)
Прокурор на зміг пояснити, на якій підставі з’явилася постанова про контроль за вчиненням злочину у справі Наталії Ван Доеверен

За словами Наталії ван Доеверен, наприкінці січня невідомий о четвертій ранку зламав десяток туй біля паркану її дому. Від звуку прокинулася донька. Вона ж і побачила, як від котеджу тікав чоловік у чорній шапці, пише - ZAXID.NET.

«Ми звернулися в правоохоронні органи, зареєстрували заяву про вчинення злочину. Ми написали підозрюваних ‒ тих людей, яких підозрюємо. Хто і з якою метою це зробив. Тому що це все пов'язане з основним кримінальним провадженням. Не встановлено тих осіб, які нанесли нам збитків, і які вчинили цей злочин», ‒ каже Наталія ван Доеверен.

Раніше, каже пані Наталія, хтось проколов колесо в машині чоловіка, через те трапилася ДТП. А у ніч на 9 березня невідомі спробували проникнути до будинку через гаражні двері ‒ хотіли виламати ворота ломом.

«Коли роз'їжджалися на роботу і в школи, ми побачили дивну деформацію наших гаражних воріт. І коли вони піднімалися, то починали видавати дивний звук. А вже коли подивилися ззовні, то зрозуміли, що це було намагання проникнути всередину», ‒ додає пані Наталія.

У листопаді два роки тому заступницю головного медика обласної лікарні затримали ‒ начебто на отриманні хабара. Згодом з'явилися ще двоє осіб, які заявляли що давали їй гроші. Уже понад рік Наталія ван Доеверен у суді доводить: усі свідчення проти неї ‒ неправда. 28 лютого цього року один зі свідків у суді під присягою зізнався, що хабара їй не давав.

2 березня прокуратура відкрила два кримінальні провадження. В одному перевіряють слова свідка. В іншому ‒ дії працівників поліції.

«За фактом примушення Бадьори, свідка, до дачі завідомо неправдивих показань про обвинувачення Ван Доеверен Наталії Романівни у вчиненні важкого злочину. За фактом проводиться досудове розслідування слідчим відділом прокуратури Львівської області. На даний час досудове розслідування триває», ‒ розповідає прокурор Віталій Нанівський.

Наталія ван Доеверен, проте, каже: уся справа сфабрикована.

«Замовником цієї справи є мій колишній керівник ‒ Гичка Михайло Михайлович. Заарештована людина, яка очолювала компанію, в якої відбувалися тендерні закупівлі Львівської обласної лікарні на стомільйонні, багатомільйонні суми. Я як людина, яка була на посаді першого заступника, дуже заважала цьому процесу», ‒ каже Наталія ван Доеверен.

Головний лікар обласної клінічної лікарні коментувати звинувачення відмовився.

Наступне засідання у справі відбудеться 30 березня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET